Как да се съвземем по-бързо след раздяла: Грешките, които ни пречат

Как да се съвземем бързо след раздяла
Психология

Как да се съвземем по-бързо след раздяла: Грешките, които ни пречат

Раздялата не е хубаво нещо, но, за съжаление, случва се двама души да решат, че вече не могат да вървят заедно по един и същи път. След тежката психологическа травма някои успяват да се възстановят сравнително бързо, а други не намират сили в себе си и години наред се измъчват, без да успеят да преодолеят нанесената болка.

Психолозите успяха да класифицират списъка с грешки, които пречат на бързото „възстановяване“. Прочетете ги внимателно и следвайте инструкциите, със сигурност ще облекчат положението и ще ви помогнат да се съвземете и продължите напред.

Вината – неизбежно чувство при раздяла

Прехвърлянето на цялата вина за раздялата върху собствените ви плещи е смъртоносна грешка, която съсипва психиката. Обикновено човек се обвинява, че е имал възможност да предотврати случилото се, но не е положил достатъчно усилия, но, повярвайте, не правите нищо друго, освен да се самоизмъчвате излишно и да губите ценно време и усилия, които можете да вложите във възстановяване и търсене на нова, по-щастлива връзка. Бракът е отговорност на двете страни, така че, да си прехвърляте цялата вина е несериозно.

Очакване всичко да се разреши от само себе си

Тъгата кара нараненото сърце да се потопи напълно в собствената си слабост и да се обърка тотално. Възниква лъжлива надежда, че всичко по някакъв начин ще се реши от само себе си, но, за съжаление, че вероятността от такъв развой е минимална. Не се поддавайте на илюзиите, така няма да успеете да се отърсите дълго време от случилото се.

Живот в миналото

Надеждата да върнем всичко на мястото му и да заживеем по старому е естествена за всеки кризисен период. Животът със спомени от безвъзвратно отминалите дни обаче е много вреден, защото изцежда и последните останали сили.

Отказ от подкрепа

Да се ​​справиш сам с емоциите си в труден момент от живота не е лека задача. По-добре приемете помощта на близки хора, това ще ви помогне да излезете от кризата по-бързо.

Празнота

Усещането за празнота след раздялата е нещо съвсем естествено. Но ако вярвате, че най-доброто вече е отминало и една нова връзка няма да ви донесе нищо добро, заблуждавате се. Доказано е, че ако не се страхувате от обвързване след раздялата, това ще открие път към нови хоризонти и възможности за развитие.

Tagged , ,
на горе