Как да реагираме на обиди, грубости или лъжи, за да не унищожим собственото си биополе

Как да реагираме на обиди
Психология

Как да реагираме на обиди, грубости или лъжи, за да не унищожим собственото си биополе

Всеки от нас има биополе и когато то е отслабено, това може да създаде редица проблеми, особено когато става въпрос за общуване с по-агресивни личности. Рано или късно ние се сблъскваме с лъжи, обиди и откровена грубост в живота, които влияят негативно както на настроението, така и на самочувствието ни.

Но също така е вярно, че може да се предпазим от негативно въздействие. Например, ако съумеем да укрепим енергията си и да отговорим адекватно на всички, които говорят безцеремонно или се опитват да ни заблудят по различни начини.  

Какво трябва да знаем?

На първо място, да не проявяваме слабост. Отмъстителната агресия, оправдания и метода на принудата няма да помогнат, а само ще влошат ситуацията. Правилната реакция на човек със силно биополе е студеното безразличие. Именно проявеното безразличие ще извади агресивните хора от равновесие и ще ги остави „без нищо“.

Също така, в отговор на грубостта можете да използвате психологически трик и вместо да също да обиждате събеседника, просто да му се усмихвате и да му пожелаете щастлив ден, например. Този подход също ще изведе човек от състоянието на агресия и ще бъде по-лесно да преговаряте с него, трансформирайки гнева му.

Колкото до лъжците можете да прилагате същите тактики, но ако някой ви лъже систематично, по-добре е направо да спрете да общувате с него. Просто заобикаляйте и не общувайте с нечестните хора, сведете до минимум комуникацията с тях, съветват психолозите.

Най-голямото ни оръжие срещу обидите е устойчивостта на стрес и  позитивното мислене

Тези качества се постигат чрез упражнения, включително такива, които укрепват биополето. Силната личност няма да се остави да бъде обидена и лесно може да смути всеки агресивен човек с безразличието и способността си да спре неприятен разговор с една фраза: „Защо ни е необходимо това?“.

Във всяка от ситуациите е важно да поддържате психическо равновесие, за да не станете жертва на агресивно поведение.

Вътрешните нагласи също ще помогнат

Отговорът на обидата е приемане, което означава, че е напълно безсмислено да се реагира на думите. Така че, ако опонентът ви се опитва да обиди, струва си да проведете вътрешен диалог и да си отговорите на въпроса: „Искам ли да участвам в това?“

И ако отговорът е отрицателен, тогава няма смисъл да продължавате дискусията и безсмислените словесни престрелки.

И не забравяйте, че никой не може да ни накара да се почувстваме добре или зле – това зависи единствено от нас самите!

Tagged , , , ,
на горе