дали сте готови за нова връзка
Любов и партньорство

Как да разберете дали сте готови за нова връзка

Основното условие за започване на нова щастлива връзка е да не внасяте в нея „отпадъците“ от предишната.

За да се предпазите от това, съществува едно важно условие – да се погрижите да прекратите старата връзка. Напълно. Докрай. Какво означава това?

Ако сте готови за нова връзка:

Не чакате повече възстановяване на старите отношения

Не очаквате той да промени решението си, да се върне и да се промени.

Не се надявате, че случайно ще го засечете в супермаркет или на друго място.

Не мечтаете за гласа му, не трепвате, когато видите подобен на неговия силует, не се страхувате да излезете от вкъщи неглиже, защото „Ами ако случайно се срещна с него?“. Приели сте случилото се – наистина вече се е случило и няма да се промени.

Готови сте за нова връзка, ако сте спрели вътрешния диалог с него.

Няма значение за какво са били разговорите ви в главата ви: дали това са били обвинения и оплаквания, молби за помощ или убеждаване да се върне при вас, истории за това колко добре ви е било заедно. Той вече няма място в главата ти.

Преди да започнете нова връзка, трябва да сте сигурни, че сте казали на бившия си това, което сте искали – очи в очи или поне в мислите си.

Готови сте за нова връзка ако сте спрели да се наслаждавате на депресията си. Вече не пишете трагични стихотворения, не публикувате тъжни цитати за жестокостта на любовта, не гледате сърцераздирателни мелодрами и така нататък.

Вече не се дразните от щастливите връзки на други хора. Не се отвръщате раздразнени, когато видите двойка да се целува, можете да се забавлявате и да прекарате спокойно вечерта с друга двойка, без да роните сълзи.

Не мислите, че всички са се сговорили да покажат щастливата си връзка само за да се чувствате още по-нещастни. Ако вече не вярвате, че всички са щастливи в любовта, освен вас, може да се приеме, че сте готови за нова връзка .

Готови сте за нова връзка ако вече не питате общите си познати за него, не настоявате да не се споменава името на бившия.

Ако сте спрели да посещавате страниците му в социалните мрежи и след като сте научили за новия му роман, не бързате да разберете всички подробности за настоящата му приятелка, просто защото не ви е грижа и вие сами сте готови за нова връзка .

Не пазите нещата му, казвайки си, че те не означават нищо за вас, а са просто спомени. Всички спомени за него са останали само във вашата памет.

Готови сте за нова връзка ако сте анализирали връзката и раздялата си, направили сте си изводи, без да обвинявате себе си. Сега вече знаете по-добре какъв човек, с какви качества наистина ви подхожда.

Открили сте и сте коригирали в себе си това, което ви попречи да бъдете щастливи в предишната си връзка. Благодарни сте на бившия си поне за това, че той ви помогнал да направите тези промени в себе си.

Сърцето ви подсказва, че сте готови за нова връзка, чувствате се достатъчно добре, намирате себе си за  интересна и привлекателна.

Не очаквате мъжа, който ще ви направи щастливи, защото сте се научили да бъдете щастливи и сами. Не усещате вътрешна празнота, изпълнени сте с живот и има какво да споделите.

Вие сте готови да срещнете човек, с когото имате какво да си предложите взаимно, така че животът ви да стане още по-богат и по-светъл.

Новата любов не е смисълът и целта на живота ви. Имате приятели и хобита, които са толкова важни за вас, че не искате да жертвате всичко „заради любовта“.

Ако всичко това е вярно, значи сте готови за нова връзка.

Tagged , , , , ,
на горе