Как да използвате енергията на зодиакалния си знак за подобряване на здравето

енергията на зодиакалния знак
Астрология

Как да използвате енергията на зодиакалния си знак за подобряване на здравето

Знаете ли, че може да помогнете на тялото си да бъде по-здраво, като използвате енергията на зодиакалния си знак? Астролозите са категорични – да, наистина можете. Всеки знак контролира определен орган на човешкото тяло и ако този орган е болен, може да му помогнете да се възстанови.

Нека видим как да използваме този древен метод на лечение.

ОВЕН: енергията им контролира главата (черепа, горната част на лицето, челото, носа, мозъка)

Овенът се управлява от Марс, планета лидер по призвание. Когато възникне енергиен дисбаланс, най-уязвимата точка на Овена е главата, той започва да страда от главоболие, загуба на концентрация и др.

Как да реагират Овните:

Намалете малко интензитета на работа – Овенът е постоянно отдаден на призванието си да бъде лидер. Отстъпването от егото ви ще ви помогне да възстановите баланса в тялото си и следователно силата си.

Телец: енергията им управлява шията, гърлото, щитовидната жлеза, хранопровода.

Телецът се управлява от Венера. Проблемите му при болестно състояние, се различават по това, че той има ясното чувство, че губи контрол над ситуацията.

Как да реагират Телците:

Зоната, в която Телецът трябва да се намеси, за да се възстанови, е в областта на гърлото. Може да му помогне много синият цвят, затова се препоръчва да го използвате, например в аксесоарите, предназначени за врата. Например кристали в сини нюанси.

Близнаци: енергията им управлява ума, белите дробове, ръцете и раменете

Когато човек, зодия Близнак е в кризисна ситуация, той усеща объркване и неспособност да разбере каквото и да било. Управляван от Меркурий, Близнаците превръщат тяхната умствена насочваща дейност в водещ принцип на живота.

Как да реагират Близнаците:

Едно весело пътуване с приятна компания ще помогне за възстановяване на баланса.

РАК: енергията им управлява областта на гърдите и стомаха

Когато Ракът губи енергия, той не само чувства аномалии в гърдите или стомаха, но и изпитва забележимо чувство на дискомфорт.

Как да реагират Раците:

Притежавайки много силен емоционален компонент, Ракът трябва да регенерира енергия чрез контакт с хора, които наистина го обичат, и в същото време му дават възможност да изрази своята чувствителност чрез помощта, която той може да окаже на другите.

ЛЪВ: управлява сърцето, сърдечно-съдовата система и кръвоносната система.

Когато криза застигне Лъвът, той може да има проблеми с кръвното налягане, аритмии, тахикардия, дори може да почувства, че силата на сърцето му намалява.

Как да реагират Лъвовете:

За да преоткрие енергията и силата си, Лъвът трябва да успокои сърцето си. Например, с динамична медитация.

ДЕВА: управлява храносмилателните и коремните органи (стомах, жлъчен мехур, панкреас, черва).

В моменти на силен стрес Девата губи аналитични умения, става почти обсебена и напълно неспособна да управлява ситуацията. Страда от чести храносмилателни проблеми и постоянни рецидиви на хронични заболявания на стомашно-чревния тракт.

Как да реагира Девата:

За да се излекува Девата, зодиакален знак със силно чувство за баланс и положителна рационалност, се нуждае от пространство, където тя да може да презареди енергията си. Дългите разходки сред природата са чудесни за намиране на баланс.

ВЕЗНИ: управлява пикочния мехур, бъбреците, надбъбречните жлези, далака

Под влияние на Венера, губейки енергия, Везните страдат от възпаление на пикочния мехур, бъбречни проблеми. Те също започват да бързат, например, могат да предприемат действия, за да са напълно независими от другите или, точно обратно, твърдо да се обвържат с някого.

Как да реагират Везните:

Везните трябва да балансират крайностите, в които изпадат, по време на криза. Тоест, не се привързвайте прекалено и не се стремете към пълна изолация.

СКОРПИОН: контролира гениталиите

Когато Скорпионът губи енергия, той изпитва стрес и депресия, неспособност да се справи със съществуващата ситуация, а също така има проблеми, свързани с интимността.

Как да реагират Скорпионите:

Скорпионът има способността да се възстановява, подобно на феникса, ако успее да остави всичките си проблеми зад себе си. Медитацията на чист въздух може да даде тласък за възстановяване на енергията и възвръщане на вътрешната сила.

СТРЕЛЕЦ: управлява черния дроб, бедрата и бедрата

Стрелецът понякога губи стабилност и това се проявява в колебанията му между две противоположни настроения, което причинява възпаление, засягащо черния дроб и тазовите органи.

Как да реагира Стрелецът:

Стрелецът може да възстанови баланса и здравето, като енергизира най-красивата си страна –  желанието да знае, вижда и учи. По този начин той ще преодолее мързела и проблемите, които засягат черния дроб, таза и краката и ще възстанови ентусиазма си.

КОЗИРОГ: контролира твърдите тъкани на тялото (костите, зъбите, ставите), костния мозък, коленете

Когато Козирогът е в криза, той се фокусира изключително върху работата, като в крайна сметка изчерпва цялата си енергия. Това влошава болката и ставните проблеми.

Как да реагира Козирогът:

Силата, с която Сатурн дарява Козирозите, трябва да бъде насочена в различни области, не само в работата. Практики като йога и медитация могат да му помогнат да намери правилното разпределение на усилията си, да му позволят да се откъсне от задълженията и да се зареди добре.

ВОДОЛЕЙ: управлява пищялите, глезените, стъпалата и очите

Когато енергията на Уран, владетелят на Водолей, не е насочена в правилната посока, тя губи стабилността си и тъй като вече няма заземяване, се губи. Това причинява дискомфорт в краката или очите.

Как да реагира Водолеят:

Най-добрият начин за Водолей да се възстанови е да определи целите си, по които трябва да работи, включително социални, хуманитарни. И на този етап би било хубаво да има подкрепата на приятели, които могат да му дадат добър съвет.

РИБИ: управлява ендокринната и лимбичната системи

Когато Рибите загубят пътя си, те се чувстват изтощени, сякаш обездвижени, напълно лишени от енергия. Те стават толкова пасивни и откъснати, че изпитват болка в цялото си тяло.

Как да реагират Рибите:

Разхождайки се боси сред природата, ще възстановят предишното си състояние. Енергията, придобита чрез медитация и релаксация, също може да им помогне за възвръщането на добрата форма.

Tagged , , , ,
на горе