Как да благодарим, така че следващия път отново да ни помагат с удоволствие

Как да благодарим за чуждата помощ
Психология

Как да благодарим, така че следващия път отново да ни помагат с удоволствие

На всеки му се е случвало да помоли някого за помощ. И, разбира се, също така всеки знае колко неприятно е да получи отказ.

Но понякога причина за това може да е не нежеланието на хората да откликнат на нашия зов, а просто това, че след последната си молба не сме благодарили правилно на човека.

Как да благодарим, така че следващия път отново да ни помагат с удоволствие?

Първо, добре е винаги да помним, че всички хора имат естественото желание да получат признание и одобрение за своите действия. В по-голяма или по-малка степен това е така у всеки от нас. Искаме да сме оценени.

Именно за това и трябва да се благодари възможно най-често за всички чужди действия, които са от полза за нас.

Определено не бива да приемаме помощта за даденост. За съжаление, когато хората общуват дълго време, това често се случва. Някои хора просто забравят да кажат „благодаря“.

Не забравяйте – хората интуитивно умеят да четат нашите емоции и настроения. Ето защо благодарността винаги трябва да бъде искрена и доброжелателна. Също така е изключително важно не само да благодарите, но и в замяна да предложите вашата помощ.

Това е отлична проява на чувствителност и възможност да подчертаете доброто си отношение към човека.

И също така, за да могат другите да искат да ви помогнат в бъдеще, благодарността трябва да бъде навременна. Опитайте се да благодарите веднага след оказаната услуга, както и да направите това по такъв начин, че човекът да не се чувства по никакъв начин използван.

Този, който ви е помогнал, винаги трябва да усеща вашата искреност, защото само така ще получи удовлетворение от своите добронамерени действия. Следвате ли тези простички, но за сметка на това толкова важни съвети, хората край вас определено ще искат да ви помагат отново и отново. При това ще го правят с удоволствие.

Tagged , ,
на горе