ако вашият мъж не ви уважава
Любов и партньорство

Какво да правите, ако вашият мъж не ви уважава

Ако вашият мъж не ви уважава или ви уважавал до време, а после е престанал, какво следва да предприемете?

Първо трябва да се запитате дали искате да му дадете шанс. Ако той е толкова неуважителен, може би не би трябвало изобщо да бъдете с него? Но ако го смятате за достоен, но объркан и просто кривнал в грешна посока, то това е друго нещо.

Ето какво да направите, според психолозите.

Помислете за грешките си

Може би той е спрял да ви уважава по някаква причина? Помислете да не би да го наранявате или да пренебрегвате чувствата му, без дори да осъзнавате, че правите подобно нещо?

Ако преди сте били в лоши любовни отношения, примерно, с бивш партньор, бихте могли несъзнателно да прехвърляте някои модели на токсично поведение и в настоящата си връзка.

Спомнете си, имало ли а момент, в който той ви упреквал, че не го уважавате? Може би тогава просто трябва да отговорите за грешките си и да се извините? Уважението трябва да бъде взаимно.

Накарайте го да се извини

Ако вината не е ваша или вече сте се извинили за грешката си, имате право да поискате извинение и от него. Ще разберете дали той ще го направи искрено или не. Тези неща винаги се усещат. И тогава можете да разберете как да продължите да работите върху отношенията и взаимното уважение, които ви липсват във връзката.

Но извинението не означава нищо, ако след това нещата не се променят към по-добро.

Можете да изброите кои от неговите действия и думи ви обиждат и да го помолите да не прави това и да не говори вече по този начин. Може дори да му подскажете какво може да направи и как да се поправи. Но всичко е в неговите ръце. Или иска, или не иска.

Ако не иска да ви изслуша, тръгвайте си

Ако той не ви уважава и не му пука за вашите чувства и желание да спасите връзката, тогава не ви остава нищо друго, освен сами да уважите себе си и да си тръгнете. Няма как да промените нищо без неговото желание. Просто продължете да търсите подходящия за вас мъж.

Tagged , , , , , , ,
на горе