Какво да правим, когато привидно всичко е наред, но в леглото липсва химия

ако в леглото липсва химия
Любов и партньорство

Какво да правим, когато привидно всичко е наред, но в леглото липсва химия

Доколко сме готови да жертваме интимния си живот за комфорт, стабилност, финансова сигурност и емоционална близост?

Въпреки че доста рядко се случва човек, към когото изпитваме безумна страст в леглото, да се превърне в нашия идеален спътник в живота, не бива да се изключва и тази възможност. А тя наистина примамлива –  2 в 1, как ви се струва? Би било добре, нали?

Биологията на страстта

Когато човек достигне оргазъм, мозъкът му се изпълва с допамин и окситоцин – две мощни „лекарства“, които ни карат да се чувстваме добре и ни сближават с партньора.

Освен това при жените окситоцинът се произвежда по-дълго, поради което те толкова много обичат да се гушкат след това. Но за мъжете интимният живот също има дълбоко свързваща роля с партньора.

Интимността е мощен инструмент за удоволствие и връзка между хората, но пък за сметка на това често ни пречи да видим недостатъците на вашия партньора, да осъзнаем несъвместимостта ни с него дори. Както и да забележим другите предупредителни знаци, които сигнализират, че нещо не е както трябва във връзката.

Именно и заради това, когато страстта отмине и илюзиите бъдат унищожени, партньорите „слизат“ на земята и поемат по различни пътища.

За съжаление, обикновено поне за един от тях това е особено болезнено, защото хормоните насърчават привързаността.

Но това е само в тези случаи, когато между двамата няма нищо друго, което да ги свързва, освен леглото.

А нека сега да видим какво би се случило, ако има всичко останало, но не и интимна съвместимост.

И така, ако двама души се обичат и искат да бъдат заедно, но по време на любовна игра няма химия, какво се случва тогава?

Разбира се, винаги можете да работите срещу скуката в спалнята. Ако и двамата партньори искат това и са готови да направят това, от което всеки от тях би останал повече от доволен в леглото, тогава няма да възникне сериозен проблем.

И както в повечето случаи и при всяка друга ситуация, тук е отворената комуникация е главното условие нещата да се развият благоприятно и за двамата.

Дори и ако ви е страшно и неудобно да говорите за своите желания, нужди и характеристики на тялото си, не подценявайте този разговор. Всеки е различен и това, което вълнува един човек, не засяга друг. А щом сте заедно с човека до вас, не би следвало между двама ви да има каквито и да било недоразумения.

Затова, кажете на партньора си какво прави правилно и какво може да се направи по различен начин. Бъдете тактични и дори може да надхвърлите очакванията на другия. Освободете се от страх, съмнение, срам, несигурност и критика.

Ако вече сте си близки във всички останали отношения, трябва да работите заедно, за да направите преживяванията си в леглото също толкова страхотни, както и останалото време, прекарано заедно.

Бъдете тук сега. Помислете един за друг. Не се страхувайте да експериментирате и го правете толкова лудо, колкото във филмите, които харесвате.

Мъжете обикновено се страхуват да предлагат експерименти на своите жени, но ето какво трябва да знаят, за да се решат да го направят:

Кажете й, че искате да опитате, но й кажете също, че ще я разберете, ако тя не иска.

Третирайте я като най-добрата жена, която познавате.

Ако тя каже не или спре, спрете. Не го приемайте лично и продължете, както й е удобно.

Развийте въображението си. Най-еротичният орган е мозъкът, така че ако го стимулирате, ще бъде по-лесно. Например, чрез провокативни послания, дрехи, подаръци.

Основното е желанието, работата върху себе си и върху връзките – положите ли дори малко усилия, то скоро ще станете най-добрите един за друг в леглото!

Tagged , , , , , ,
на горе