Идеалната връзка
Любов и партньорство

Идеалната връзка: 4 мита, които трябва да бъдат развенчани

Всеки от нас си мечтае да се срещне с половинката си и пази дълбоко в сърцето си своите идеалните представи за хармонични отношения, надявайки се по-скоро да ги разпознае в някого. 

Най-големите трепети са характерни предимно за младостта ни. След като обаче поживеем малко повече на този свят, вече сме наясно, че е доста трудно да се създаде силна връзка, основана на любов и вярност, а търсенето на приказния принц или принцеса е чисто и просто загуба на време и усилия.

Затова оставяме настрана празни илюзии и се оглеждаме внимателно – може би половинката ни е някъде наблизо, но розовите очила ни пречат да видим щастието си.

Днес ще се опитаме да разсеем петте най-често срещани мита за идеалните партньорски отношения, които не ни позволяват обективно да възприемем реалността и да се радваме на пълноценен живот.

Мит 1: Идеалните партньори винаги имат едни и същи интереси

Това е съмнителен постулат, от който не бива да се ръководим при изграждането на любовна връзка. Разбира се, би било идеално партньорът ви да споделя вашите интереси, да чете мислите ни и да отгатва желанията ви.

Но красотата на човешкото общуване се крие във факта, че всички ние сме различни и непрекъснато възприемаме знанията, навиците и житейския опит на тези, около нас.

Не е ли прекрасно, когато любимият ви човек обича футбола и автомобилни състезания, а вие – балета, музиката, киното, театъра или друго.

Всъщност по този начин можете да разнообразите живота си, да го напълните с нови усещания и емоции, като същевременно оставите за себе си малко лично пространство.

Много по-лошо е, когато не хобитата и интересите ви се различават, а самите възгледи за живота и вътрешните принципи. Тогава си струва да помислите добре дали трябва да свържете живота си с този човек или по-скоро не.

Мит 2: Идеалната двойка трябва да е заедно през цялото време

Друга много често срещана заблуда. Влюбвайки се в човек, ние неволно се държим като егоисти и собственици и се опитваме да запълним цялото му жизнено пространство със себе си.

Отначало изглежда сладко и трогателно, но с времето става досадно. Всеки човек трябва да има време за себе си и лична област, където може да бъде сам със своите мисли и интереси.

Не е необходимо много – просто оставете партньора си да почувства, че цените и уважавате личното му пространство и изисквайте същото отношение към себе си.

Мит 3: Трябва да обичаме роднините на нашия избраник

Избирайки партньор в живота, ние получаваме като бонус целият набор от негови роднини и познати. Не всички може би ще ни бъдат приятни

Всъщност, не сте задължени да обичате близките му, но незабавно трябва да изградите подходящите отношения, така че ничии интереси да не бъдат нарушени. Балансът е от съществено значение.

Мит 4: Идеалните партньори никога не се карат

Хората винаги ще спорят помежду си, защото няма две еднакви мнения. Ако не възникват кавги и разногласия, това е по-скоро знак за безразличие, а не за хармонична връзка. Научете се да защитавате своята гледна точка, без да унижавате партньора си и без да позволявате спорът да прерасне в абсурден скандал.

Tagged , , , , , , , ,
на горе