Какво трябва да избягвате, за да имате по-добър живот

Какво трябва да избягвате, за да имате по-добър живот
Психология

Какво трябва да избягвате, за да имате по-добър живот

Търсите ли начини да имате по- добър живот. Ако е така, може да помислите за съветите на стоиците и епикурейците. Тези древни философи са вярвали, че има определени неща, които трябва да избягваме да правим, за да живеем добър живот.

Стоицизмът и епикурейството са две древни философии, които предлагат ценни прозрения за това как да живеем по-добър живот. Въпреки че имат различни гледни точки по някои въпроси, и двамата са съгласни относно важността на избягването на определено поведение. В тази статия ще разгледаме няколко ключови неща, които трябва да избягвате да правите, ако искате да живеете по-щастлив и по-пълноценен живот.

Когато оставите емоциите си да ви контролират, е по-вероятно да вземете импулсивни решения, за които по-късно да съжалявате.

Избягвайте да правите следните неща, тъй като има вероятност да изпитате негативни последици, ако ги направите:

Какво трябва да избягвате, за да имате по-добър живот 

Не позволявайте на емоциите да ви контролират

добър живот
Какво трябва да избягвате, за да имате по-добър живот

Когато оставите емоциите си да ви контролират, е по-вероятно да вземете импулсивни решения, за които по-късно да съжалявате. Може също да ви е трудно да се справите със стреса и несгодите.

Прегърнете силата на внимателността, защото тя съдържа ключа към отключването на вашия истински потенциал. Практикувайки осъзнатост, вие култивирате способността да се фокусирате върху настоящия момент с неосъждащо мислене. Именно в това състояние вие се освобождавате от лапите на собствените си емоции. Позволете на вълните на внимателност да ви залеят, позволявайки ви да се справяте с предизвикателствата на живота с благодат и яснота.

В лицето на трудностите впрегнете силата на логиката и разума. Когато се задават трудни решения, устояйте на изкушението да оставите емоциите си да диктуват пътя ви. Вместо това оставете светлината на разума да осветява пътя напред. Като използвате логическо мислене, можете да пробиете мъглата на несигурността и да стигнете до разумни преценки, необременени от приливите на емоции. Така ще се сдобиете с по- добър живот.

Не се тревожете за неща, които не можете да контролирате

добър живот
Какво трябва да избягвате, за да имате по-добър живот

Да се тревожите за неща, които не можете да контролирате, е загуба на време и енергия. Може също да доведе до тревожност, депресия и други здравословни проблеми.

Освободете силата в себе си, като разберете същността на контрола. Отделете малко време, за да различите аспектите на живота, които са в ръцете ви, тъй като именно в тази сфера трябва да се използва енергията ви. Насочете фокуса си към елементите, които могат да бъдат оформени според вашата воля, защото тук процъфтява вашият истински потенциал.

Но бъдете внимателни, защото съществуват сили, които са отвъд сферата на вашето влияние. Откажете се от тежестта на тези неконтролируеми аспекти, защото те са само мимолетни моменти, които танцуват извън обсега ви. Прегърнете мъдростта да освободите това, което не може да бъде опитомено, тъй като по този начин вие се освобождавате от веригите на разочарованието. Освободете се и прегърнете спокойствието, което идва от разбирането, че гобленът на живота е изтъкан от нишки извън нашия контрол. Така ще имате по- добър живот.

Не се привързвайте към материалните притежания

добър живот
Какво трябва да избягвате, за да имате по-добър живот

Когато сте привързани към материални притежания, е по-вероятно да изпитате безпокойство и стрес, когато ги загубите. Може също да ви е трудно да се задоволите с това, което имате.

В преследването на целенасочено съществуване е от решаващо значение да пренастроим перспективите си и да прегърнем истината, че материалните притежания нямат истинско значение. Въпреки че могат да осигурят мимолетни моменти на удоволствие, стойността им избледнява сред големия гоблен на целта на живота. Пренасочете погледа си към истинските скъпоценни камъни, които се намират в царството на човешката връзка.

Култивирайте дълбок фокус върху подхранването и цененето на вашите взаимоотношения, защото те са безценните съкровища, които надминават привлекателността на всяко материално притежание. Връзките, които създавате, любовта, която споделяте, и спомените, които създавате, се превръщат в същността на един добре изживян живот. В голямата симфония на съществуването хармоничната мелодия на дълбоките връзки резонира далеч отвъд повърхностната привлекателност на светските притежания. Не се привързвайте към материалните ви притежания, за да имате по- добър живот.

Не се страхувайте от смъртта

добър живот
Какво трябва да избягвате, за да имате по-добър живот

Смъртта е естествена част от живота. Няма нужда да се страхувате от това. Всъщност приемането на смъртта може да ви помогне да живеете по-пълноценен живот.

Прегърнете неизбежността на смъртта, защото това е неоспорима истина, вплетена в самата тъкан на живота. Точно както слънцето залязва вечер, всяко живо същество в крайна сметка се връща във вечната прегръдка на Вселената. Вместо да се отдръпвате от тази реалност, напомнете си, че смъртта е естествена част от нашето съществуване, мощно напомняне да ценим всеки ценен момент и да го отчитаме. Прегърнете непостоянството на живота и го оставете да подхрани решимостта ви да оставите трайно въздействие върху света. Така ще имате по- добър живот.

Tagged , ,
на горе