Защо мъжете спират да обичат: Кога мъжът губи интерес към жената до себе си

Защо мъжете спират да обичат
Любов и партньорство

Защо мъжете спират да обичат: Кога мъжът губи интерес към жената до себе си

Романтичните филми и книги са ни научили да вярваме в любовта. В това, че ако двама души се обичат, независимо от това какви пречки срещнат по пътя си, те все пак ще останат заедно… Все пак това е истинската любов. Но, за съжаление, животът не е такъв.

Истинските връзки са много крехки. Необходимо е да положим  усилия за запазването им. Но някои от нас се успокояват веднага щом получат известна стабилност с партньора си. И това е голяма грешка. Защото така застрашаваме връзката си, приемайки човека за даденост, мислейки си, че той никога няма да си отиде от нас.

Но хората си тръгват. Спират да обичат. И това не се случва за един миг, а постепенно.

Понякога мъжете директно признават на жените какво не е наред, но, за съжаление, ние не им вярваме, мислейки, че те ни манипулират.

Така сме загубили представа за реалността, че тя ни се струва твърде невероятна. Приемаме мъжете сериозно едва когато започнат да губят интерес към нас или да си тръгнат.

Всъщност мъжете са доста рационални същества. Жените сме много по-трудни. Това не е лошо, но означава, че сме склонни да анализираме прекомерно всичко, което мъжете правят и казват.

А проблемът не е в мъжете, а в това как да си взаимодействаме помежду си. Въпреки че те са директни и държат много на себе си, което всъщност и е причината за това, да ги разбираме по-трудно.

Но ако успеете да уверите вашия мъж да говори и се опитате да разберете това, което ви казва, изведнъж всичко става много по-лесно.

Ето и някои от причините, които могат да накарат мъжа да загуби интерес към жената до себе си:

Ако жената е твърде натрапчива

Постоянно се нуждаете от него, постоянно искате да е до вас. А когато го няма, винаги му пишете или му се обаждате. Искате да го придружавате навсякъде. Отменяте плановете си заради него и мислите, че той ще направи същото.

Всичко това показва на мъжа, че не сте уверени в себе си. Че нямате свой собствен живот, че нямате никаква друга емоция, освен тази, която ви осигурява връзката с него. Но той се нуждае от лично пространство. И вие също.

Ако жената прекалено драматизира

Вашият мъж е избрал вас, защото вие излъчвате щастие и радост. Той иска повече позитивност в живота си и до вас му е добре. Но ако започнете да виждате проблеми във всичко, не му оставяте друг избор, освен да види проблема в самата вас. Така ще започне да ви свързва не с позитивното, а с негативното – нещо, от което не се нуждае.

Когато мъжът не се чувства оценен

Почти всички мъже имат доста крехко самочувствие. Обществото изисква толкова много от тях: да бъдат успешни в работата, да бъдат смели, да се грижат за семейството си. Затова той има нужда от подкрепа, иска да почувства, че вие оценявате усилията му.

Най-голямата грешка, която прави жената, е да обвинява мъжа до себе си за нещастието си. Ако не може да направи жена си щастлива, това е огромна тежест за него. Ето защо, жената трябва да оценява дори малките му действия, за да го мотивира и насърчи.

Когато една жена не отговаря на неговите нужди

Мъжете, противно на стереотипите, изпитват доста силни чувства. И емоционалните му нужди са също толкова важни, колкото и физическите им. Интимният живот, подкрепата, възхищението и уважението са това, от което се нуждае един мъж.

Когато мъжът се чувства ограничен

Много мъже се страхуват от сериозни връзки, защото смятат, че обвързвайки се с жена, тя няма да им позволи да се виждат с приятели, да гледат футбол или да пият бира, примерно. Всеки има свое собствено възприятие за личното пространство. Ако един мъж го загуби заради жена, от това ще пострада само самата тя.

Tagged , , , , , ,
на горе