Защо е добре да мажете вечер петите си с йод – лесна и полезна за здравето практика

Защо е добре да мажете вечер петите си с йод
Добра форма

Защо е добре да мажете вечер петите си с йод – лесна и полезна за здравето практика

Йодът е важен елемент в организма, който контролира работата на много органи и респективно оказва пряко въздействие върху общото здравословно състояние на човека. Той е чудесен начин да се отървете от много заболявания. Оказва се, че е достатъчно дори само да намазвате петите с него, докато спите през нощта, за да се предпазите от доста болести.

Ако в тялото няма достатъчно йод, това засяга най-вече състоянието на щитовидната жлеза. Невзетите навреме мерки за коригиране нивата на хормоните, произвеждани от щитовидната жлеза, могат да провокират появата на и други опасни заболявания.

Как да проверите дали тялото ви изпитва остър недостиг на йод?

За да проверите наличието на йод в организма в домашни условия, както и да компенсирате неговия дефицит, е достатъчно да направите само нещо съвсем просто – да си нарисувате така наречената йодна решетка.

Нужно ви е шишенце йод и клечка за уши. Потопете памука й в разтвора и започнете да рисувате по кожата си прави успоредни линии – първо хоризонтално, после вертикално. Може на петите или ръката, както и на друго удобно за вас място. И ето, готови сме – йодната решетка вече започва да действа.

Защо е добре да мажете вечер петите си с йод

Намазвайки с йод кожата си преди сън, на сутринта можете да си направите някои важни изводи за вашето здраве.

Резултати от теста

Проверете следите, които са останали от йодната решетка. В случай, че те са добре забележими, тогава няма повод за притеснение, защото явно тялото ви е добре наситено с него.

Ако следите са изчезнали, това трябва да ви послужи като тревожна аларма. Тялото изпитва недостиг и следва да се вземат мерки. За да попълните липсващите запаси на тялото с този полезен елемент, редовно мажете петите си. Правете това всяка вечер преди лягане, докато не забележите, че са спрели да изчезват.

След известно време може да направите отново теста и да изпълните всичко отначало, ако това се налага.

Tagged , ,
на горе