Защо Вселената не харесва, когато се намесваме в живота на другите

Защо Вселената не харесва, когато се намесваме в живота на другите
Психология

Защо Вселената не харесва, когато се намесваме в живота на другите

Вселената не харесва, когато се намесваме в живота на някой друг и се опитваме да решаваме проблемите на другите. Но защо се случва така?
Дори само ако вземем предвид популярната фраза „чужди работи“, това вече е достатъчно насочващо – те не са наши и следователно ние нямаме право да се месим в тях.
И въпреки това мнозина са тези, които постоянно се месят и пъхат носа там, където не им е работа, опитват се да решават чуждите проблеми и да оправят чуждите животи.

Всеки човек идва на земята, за да извърви точно своя път и ничий друг

Всеки от нас има свой собствен път, свое собствено развитие, собствен бизнес. Абсолютно всеки трябва да премине през собствените си нива, да събира своя опит, да се сблъсква с проблемите си, да изгради свой собствен алгоритъм за преминаване по предначертания път.

Когато се опитваме да решим проблемите на други хора, провокираме провал в собствения ни житейски алгоритъм. Става така, че ние изоставяме нашите нива, които трябва да преодолеем,  спираме да завършваме етапите си, навличайки си доброволно допълнителни проблеми, които да затлачват собствения ни път.

Понякога помощта към другите е необходима, но в точно определени случаи

Да, понякога е необходимо да помагаме. Но в един единствен случай – когато е налице убедителна молба за помощ, след многократни опити някой наш близък да разреши ситуацията сам.

В този случай се счита, че тази помощ е вградена във вашата обща „игра“, тоест, това е ваше общо ново ниво, което е предопределено да преминете заедно.

Но първо нуждаещият се от помощ човек трябва да се опита да се справи сам. Ако след многократни опити не успее, тогава той може да помоли за помощ.

Това означава, че след като сте чули за някои човешки проблеми, е строго забранено да решите да започнете да помагате. Не можете да се опитате да улесните живота на другите, защото законите на Вселената не работят така и подобно покровителство никога не води до нищо добро.

Освен при належаща молба, можете да се намесите и в някои други спешни случаи, когато възникне насилие и произвол. Само и единствено в тези два случая.

Помощта е вредна и за нас, и за този, на когото я оказваме

В момента, в който се намесим в чуждите работи, ние се чувстваме като спасители, но това чувство е лъжовно.

Всъщност се случва нещо съвсем друго – ние искаме да убедим човека в правилността на нашите съвети, тоест да го настроим към пътя, който виждаме от наша гледна точка.

Съответно, ние отклоняваме такъв човек от собствения му път и така предизвикваме забележителна бъркотия.

Бог ни е създал уникални

Вселената и Бог са създали всеки от нас уникален и различен от всеки друг. Те са обмислили добре всеки образ, всяка съдба, надарили са ни с различни таланти.

Бъркайки се в живота на някой друг, решаваме да потъпчем уникалното творение и идея, преправяйки го по наш собствен начин. Тоест, яростно се борим да унищожим плана на Вселената и да изтрием цялата индивидуалност и уникалност на човека, в чийто дела се намесваме.

Но книгата, в която са изписани всички сценарии от живота на всеки от нас, е внимателно пазена от Вселената.

Нещата не стават по този начин. Въпреки че понякога човек искрено се опитва да помогне, не бива да го прави

Вселената следи всеки човек 24/7. Тя не изоставя никого и не си тръгва. Тя чете молбите ни, вижда скърбите ни и наблюдава как се движим – как преодоляваме ниво след ниво.

Ако ви се струва, че сте изоставени, това е така, защото не контролирате правилно себе си, мислите и съзнанието си.

Трябва да се научите – тренирайте, развивайте се, не спирайте да опитвате да бъдете свой по-добър образ. И оставете другите да правят същото за себе си.

Слушайте сърцето си, сприятелявайте се с душата си, научете се да усещате живота! Само тогава животът ви ще тече по вълшебна река с красиви брегове.

Tagged , , , ,
на горе