женска фраза от която бягат всички мъже
Любов и партньорство

Една женска фраза, от която бягат всички мъже

Има една, на пръв поглед много невинна и романтична фраза, която жените обичат да произнасят. Но след като я чуят, почти всички мъже бягат от жената, която им е казала това. И така, коя е тази фраза, която е толкова страшна, че е способна да прогони дори много силни и безстрашни мъже?

„Само ти ме правиш истински щастлива“ – ето коя е тя.

На пръв поглед изглежда, добре, та какво лошо има в това? Дори е приятно да чуеш това, да разбереш, че именно ти си източник на щастие и радост в живота на някого. Но нека видим какво всъщност означава това и защо мъжете бързо се отегчават с такава жена.

Според психолозите, когато една жена казва това, тя просто прехвърля отговорността за чувствата си върху партньора си и реално го натоварва с много тежко бреме. Сякаш жената не може да се справи със състоянието си без него, а това за мъжете е плашещо.

То ги кара да се чувстват задължени постоянно да забавляват дамата до себе си и като цяло да отговарят за чувствата и общото й състояние. Така не им остава никакво време, което да посветят на себе си.

Също така, мъжът е принуден да живее с мисълта, че неговата жена зависи от него и това може да задоволи само някой насилник, но със сигурност не и всеки нормален и самоуверен мъж.

Защото последният иска да види до себе си също уравновесена и независима жена. А не някакво дете, за което постоянно да се грижи. Мъжът се нуждае от равен и щастлив партньор до себе си.

И същевременно, ако една жена се обича, тогава тя изглежда щастлива, красива, оценява себе си, познава своята индивидуалност и всичко това е много важно и привлекателно за мъжа.

Затова не забравяйте – трябва да излъчвате слънце!

 

Усмихвайте се и се грижете се за себе си и един за друг.

Превод и редакция: Лора Костова

Tagged , , , , , , , ,
на горе