Средното тегло на японските жени от всички възрасти никога не надвишава 60 кг.
В Япония има истински култ към храната, но в същото време и култ към стройността. Това отчасти е възможно благодарение на популярната диета.
Поради ниското съдържание на калории, тялото започва спешно да изгаря натрупаните мазнини, а до края на втората седмица показанията на кантара ще бъдат до 8 кг. по-надолу. Това е 15% от теглото на японките!
В японската диета липсва закуската. Всеки ден започва с чаша кафе, но понякога този елемент се променя.
Ден 1
Закуска: кафе без захар.
Обяд: две сварени яйца, салата от зеле, подправена с олио и чаша доматен сок.
Вечеря: парче варена или пържена риба (около 150 гр.).
Ден 2
Обяд: пържена или варена риба със салата от пресни зеленчуци (зеле, домати, краставици).
Вечеря: парче варено говеждо месо (100 гр.) и чаша кефир.
Ден 3
Закуска: черно кафе и крутони.
Обяд: пържени тиквички в растително масло.
Вечеря: варено телешко (200 гр.), две варени яйца, салата от зеле с растително масло.
Ден 4
Обяд: три варени моркова, едно варено яйце, парче твърдо сирене (15 гр.).
Вечеря: пресни плодове и зеленчуци.
Ден 5
Закуска: настъргани моркови с лимонов сок.
Обяд: пържена риба и чаша доматен сок.
Вечеря: плодове по избор.
Ден 6
Обяд: варени пилешки гърди в желаното количество.
Вечеря: две варени яйца, чаша настъргани моркови с масло.
Ден 7
Закуска: чай.
Обяд: варено телешко (200 гр.) и плодове.
Вечеря: Една от изброените вечери, с изключение на телешкото.
До края на първата седмица подуването и токсините. По време на диетата е позволено да се пие кафе (или чай) в определените количества и негазирана минерална вода в желания обем.
Ден 8
Обяд: пилешки гърди в желаното количество със салата от моркови или зеле.
Вечеря: две сварени яйца и чаша настъргани моркови с масло.
Ден 9
Закуска: настъргани моркови с лимонов сок.
Обяд: пържена или варена риба с чаша доматен сок.
Вечеря: плодове.
Ден 10
Обяд: три варени моркова, плочка сирене и едно поширано яйце или 5 пъдпъдъчи яйца.
Вечеря: плодове.
Ден 11
Закуска: кафе и крутони.
Обяд: пържена в олио тиквичка.
Вечеря: 2 варени яйца, парче варено телешко (200 гр.), салата от зеле с растително масло.
Ден 12
Закуска: кафе и крутони
Обяд: пържена или варена риба с настъргани моркови и масло.
Вечеря: варено говеждо месо (100 гр.) и чаша кефир.
Ден 13
Обяд: две сварени яйца, варено зеле с масло, чаша доматен сок.
Вечеря: пържена или варена риба
Ден 14
Обяд: пържени тиквички, настъргани моркови.
Вечеря: варено телешко (100 гр.) и пресни зеленчуци.
Менюто в японската диета е много просто – много яйца, риба и зеленчуци. Изводът е прост: минимум въглехидрати, колкото се може повече витамини и протеини. Рибата и яйцата се усвояват лесно от тялото, те буквално са създадени за диетично хранене.
Друг плюс на двуседмичната диета е почти пълната липса на готвене, елементарно готвене на яйца, зеленчуци и месо.