14 лесни метода, с които да пиете повече вода
Здраве и красота

14 лесни метода, с които да пиете повече вода

Пиенето на повече вода е отлична цел за цялостното ви здраве, защото тялото ви се нуждае от нея, за да функционира правилно. Водата също е алтернатива без калории на други напитки, така че пиенето й може да ви помогне да отслабнете или да поддържате здравословно тегло. Бъдете нащрек за начини да не забравяте да пиете повече вода. Можете също така да увеличите мотивацията си да пиете повече от нея, като подобрите нейния вкус. За да сте на път, поставете си цели да пиете повече всеки ден.Както знаете, съществуването на какъвто и да е било организъм е невъзможно без наличието на тази течност. Тя е една от най-важните съставки на нашата планета. Неслучайно тя съставлява 70 процента от нашето тяло.

Средностатистическият човек трябва да приема по 2 литра на ден и това не е случайно, защото консумация на тази течност носи такива ползи за нашия организъм, каквито друг вид продукт не може да ни предостави. Ако още не сте си създали навика да пиете повече от нея, ние ще ви дадем основателни причините да започнете.

Ето какво да направите, за да увеличите дневния прием на вода:

1.Не забравяйте да носите бутилка със себе си, където и да отидете.

вода
14 лесни метода, с които да пиете повече вода снимка: pinterest

Ако винаги имате вода под ръка, ви е по-лесно да запомните да я изпиете. Поставете бутилка за многократна употреба в чантата си, чантата за фитнес, раницата, чекмеджето на бюрото или колата и я пълнете редовно. Избягвайте да да поемате големи глътки от нея. Вместо това приемайте малки глътки през целия ден.

Бутилките се предлагат във всякакви размери, стилове и материали. Можете дори да вземете бутилки с вградени филтри за вода, така че тя да има по-добър вкус.

2.Посегнете към една чаша след тренировка или в горещо време.

вода
14 лесни метода, с които да пиете повече вода снимка: pinterest

Важно е да пиете повече вода всеки път, когато сте се изпотявали, като например когато тренирате или след като сте прекарали време в гореща среда. Винаги дръжте бутилка под ръка и отпивайте често от нея, когато сте горещи или изпотени.

3.Пийте чаша преди и по време на хранене, за да намалите апетита си.

Пиенето на вода преди хранене и докато ядете може да помогне за намаляване на апетита, тъй като жаждата често се бърка с глада. Заменете обичайната си напитка преди и по време на хранене с вода или поне вземете вода за пиене отстрани. Това ще ви спести пари, когато се храните навън и ще ви помогне да намалите калориите.

Изпийте една чаша от нея, докато приготвяте вечерята си или докато чакате храната ви да пристигне в ресторант.

4.Редувайте алкохолни напитки и вода на партита, барове или ястия.

вода
14 лесни метода, с които да пиете повече вода снимка: pinterest

Алкохолът ви дехидратира, така че е важно да пиете вода заедно с всички алкохолни напитки, които консумирате. Опитайте се да изпиете една чаша след всяка алкохолна напитка, за да останете хидратирани.

Умереността е най-добра, когато става дума за пиене на алкохол. Опитайте се да не превишавате 1 питие на ден, ако сте жена или 2 питиета на ден, ако сте мъж. Една напитка е 350 мл бира, 150 мл вино или 44 мл спиртни напитки.

5.Задайте аларма на телефона си, за да си напомняте.

Опитайте да зададете аларми или компютърни напомняния, които ви казват да пиете вода веднъж на час, или изберете няколко лични „задействания“ за пиенето й. Задействания за отпиване могат да бъдат рутинни дейности, които извършвате през цялото време, като например:

Осъществяване или получаване на телефонно обаждане

Разтягане, докато сте на работа или училище

Да чуете някой да казва името ви

Проверявам имейла си.

6.Начертайте линии върху бутилката си с вода със съответните часове.

вода
14 лесни метода, с които да пиете повече вода снимка: pinterest

Ако имате голяма бутилка вода и нямате нищо против да маркирате върху нея, използвайте постоянен маркер, за да нарисувате няколко линии около бутилката като напомняне. След това напишете часове, които съответстват на редовете, като например 9:00 сутринта 1/4 от бутилката, 11:00 сутринта по средата на бутилката и 13:00 следобед 3/4 от бутилката.

Ако трябва да презареждате бутилката си повече от веднъж на ден, тогава можете да напишете допълнителни времена по тези редове, като например 10:00 ч./14:00 ч. на половината път.

7.Изтеглете приложение за пиене на вода.

Има приложения, които ви помагат да следите приема на вода,. Записвайте приема всеки път, когато имате бутилка или чаша вода. Можете също така да водите дневник, за да следите колко пиете.

Можете също да закупите бутилка, която се свързва с приложение на телефона ви и ви казва кога сте достигнали целта си за деня. Те могат да бъдат скъпи, но може да са добър вариант, ако сериозно ви е трудно да запомните да пиете или ако сте просто фен на джаджи!

8.Подобряване на вкуса на вашата вода

вода
14 лесни метода, с които да пиете повече вода снимка: pinterest

Напълнете вода с плодове, билки или зеленчуци. Добавянето на вкус към нея е лесен начин да я направите по-вкусна. Опитайте да напълните бутилката си и да добавите няколко обикновени плодови или зеленчукови филийки или стрък пресни билки. След това я оставете да престои в хладилника за 1-2 часа, докато поеме ароматите. Някои елементи, които можете да добавите, за да я овкусите, включват:

Цитрусови плодове на резени като портокал, лимон, лайм или грейпфрут

Пресни горски плодове, като боровинки, ягоди, малини или къпини

Резенчета краставица

Резенчета джинджифил

Клончета пресни билки, като мента, босилек или розмарин.

9.Опитайте газирана вода за газирана алтернатива на чистата.

Това е чудесен вариант, ако сте фен на газирани напитки, като сода или бира. Газираната или газираната вода осигурява същите предимства като обикновената. Можете да закупите ароматизирана газирана или да добавите свой вкус към нея, като използвате лимон, лайм, горски плодове и резенчета краставица.

Уверете се, че тя не съдържа добавена захар и изкуствени подсладители.

10.Добавете лед.

вода
14 лесни метода, с които да пиете повече вода снимка: pinterest

Пиенето на студена вода може да осигури лека полза за вашия метаболизъм, но това не е достатъчна полза, за да си струва пиенето на студена вода, ако не ви харесва. Добавете лед към нея или пийте вода със стайна температура, ако предпочитате по този начин.

Ако я обичате да е студена, можете да напълните бутилка до около 2/3 с вода и след това да я поставите във фризера за една нощ. Тя ще замръзне и на следващия ден ще имате ледено студена.

11.Пригответе чаша неподсладен чай или кафе веднъж или два пъти на ден.

Пиенето на чай и кафе също ще се отчита към дневния ви прием на течности, така че това е чудесен вариант, ако обичате водата да е топла или гореща. Опитайте да изпиете чаша кафе или чай със закуската си, за да постигнете целите си за дневен прием на вода.

Избягвайте да приемате целия си прием на течности от чай и кафе, особено ако е с кофеин. Кофеинът има диуретичен ефект.

Опитайте да хапнете няколко резена диня или пъпеш със закуската, салата от краставици с обяда и купа задушен карфиол с вечерята, за да получите малко повече течности в диетата си.

12.Поставяне на цели за вашия прием.

Проследявайте количеството вода, което пиете всеки ден. Отчитайте броя на чашите или бутилките, които пиете всеки ден. Това ще ви помогне да определите колко пиете и да разберете дали може да се наложи да увеличите приема си.

Мит е, че трябва да пиете 240 мл. всеки ден. Няма „правилното“ количество, което всеки да пие. Количеството, от което се нуждаете, зависи от вашето тегло, пол, ниво на активност, среда и други фактори.

13.Поставете си цел колко искате да пиете всеки ден.

вода
14 лесни метода, с които да пиете повече вода снимка: pinterest

Тази цел зависи от вас, тъй като няма точното количество, което трябва да пиете всеки ден. Помислете каква част от дневния ви прием на течности е вода и определете каква част от нея бихте искали да бъде вода.

Например, ако пиете 1400 мл. всеки ден и бихте искали да увеличите приема си до 2100 мл, тогава направете това своя цел.

14.Отпивайте на малки глътки през целия ден

Отпиването на малко количество вода през целия ден ще помогне за достигане на целта ви – пиене на повече. Също така малките глътки по-често ще поддържат хидратацията, дори ще помогнат за по-свеж дъх и ще попречат на изсушаването на устата.

Дръжте близо до себе си чаша и вашето визуално напомняне само ще помогне за по-честото отпиване.

Защо тази течност е важна за здравето ни?

Тя изгражда всичките ни клетки, което я прави жизненоважна за всеки човек. Благодарение на нея се охлаждаме – чрез потта, което ни предпазва от прегряване и топлинен удар. Тя балансира и вътрешната ни телесна температура, функционирайки като изолатор.

Участва още в метаболизма на протеините и въглехидратите, тъй като е голям процент от слюнката и спомага за преглъщането и храносмилането. Тя също така разтваря витамините и минералите, както и част от приеманите хранителни вещества. Освен това смазва ставите, изолира органите, мозъка, гръбначния мозък, както и плода при бременните жени. Благодарение на нея изхвърляме токсините от организма си при уриниране, като в същото време тя транспортира кислород и хранителни вещества до всяка наша клетка. Тази течност наистина е живот.

Тя е ключова за нашето благосъстояние, осигурява ни енергия и жизненост, възможност да се концентрираме, дарява кожата ни с красота, помага ни да се възстановим по-бързо след тежка тренировка, както и да сваляме килограми.

Tagged , ,
на горе