Рецепта за класическа бисквитена торта с домашен (яйчен) крем. Тук ви предлагаме лесна рецепта за бисквитена торта с домашен крем. С повод или без почти във всяко домакинство се приготвя тази уникално вкусна торта. Най-съществената част от рецептата е гладкия и пухкав домашен крем.
Рецепта за бисквитена торта с домашен крем
ДОМАШНА ТОРТА за семейството, със или без повод
Царска торта – най-вкусната торта!
И така, ето я самата рецепта:
Препоръчително е продуктите за домашния крем да са със стайна температура.
Бисквитена торта с домашен крем: необходими продукти:
-2 пакета обикновени бисквити (може да вземете 1 пакет обикновени и 1 пакет какаови);
Необходими продукти за домашния крем (посочените количества са за 1 доза и половина):
-прясно мляко – 1,5 литра;
-захар – 15 с.л.;
-жълтъци – 6 броя;
-брашно – 6 с.л. (пълни с връх)
-ванилия – 3 броя;
-масло – 90 гр.
Яйчен крем за бисквитена торта с домашен крем:
Вземете подходяща купа, в която предварително разбийте отделените жълтъци, с 200 мл. от прясното мляко и брашното. Бъркайте енергично, докато не получите гладка смес.
Изсипете в тенджера останалото количество прясно мляко, 1,3 литра. Към него добавете захарта и ванилиите. Сложете на котлона до завиране. След като течността заври, задължително отстранете от котлона.
Вземете купичката с разбитите жълтъци, бавно и на тънка струйка, бъркайки, добавете към горещото мляко. След като смесихте двете части на крема, върнете обратно тенджерата на огъня. Необходимо е да бъркате непрекъснато и енергично. В противен случай, кремът ще стане на бучки или ще загори, така в тортата ще се усеща неприятен дъх. След като заври, добавете маслото. Нека се разтопи и отстранете от котлона. Домашният крем за вашата торта е готов.
Оставете го настрана, да изстива, като периодично го разбърквате. С процесът на охлаждане, ще започне постепенно да се сгъстява.
Забележка: В случай, че ви се образуват бучки в крема. Разбийте с помощта на миксер.
Оформяне на бисквитена торта с домашен крем:
Подредете ред бисквити на дъното на подходящ съд, желателно е да бъде с правоъгълна или квадратна форма. Залейте с част от крема. Следвайте тези стъпки до завършване на бисквитена торта с домашен крем.
По ваше желание за финални щрихи може да поръсите с настърган на едро ренде млечен шоколад, парченца ягоди, шоколадови пръчици или да си приготвите шоколадова глазура, която да завършите бисквитената торта.
Полезни съвети как да изберете идеалната сватбена торта