Ако копнеете за любов: 9 знака, че скоро ще срещнете мъжа на живота си

знаци че ще срещнете мъжа на живота си
Любов и партньорство

Ако копнеете за любов: 9 знака, че скоро ще срещнете мъжа на живота си

Да си сам има и своите предимства, но кой каквото ще да и говори, истината е една – като човешки същества на тази земя, всички ние се нуждаем от любов. Всеки, който твърди обратното, откровено лъже.

Вероятно вече сте уморени да чувате от другите една и съща утеха: „Не се тревожи, ще срещнеш твоя човек“ или „Чудото ще стане точно, когато най-малко го очакваш“.

Можем да предположим как звучат тези клишета в ушите на изтормозения от самота, но, знаете ли, точно за това те са клишета, защото, макар и банални, всъщност, отразяват самата истина.

Вашето време ще дойде, в това не бива да има никакво съмнение. И на вашата улица ще изгрее слънце. Всичко в живота ни е циклично. В този смисъл няма нищо по-логично от това, любовта да почука на вратата и да изгони самотата ви завинаги.

Ето ги и тях – знаците, че сте готови да срещнете любовта си:

Вече сте наясно със самите себе си

В зряла възраст настъпва един момент, когато вече сме достатъчно живели, че да можем да разберем себе си. Кои сме по сърце, какво искаме от живота. Но не като поредния каприз, а наистина какво искаме – да бъдем – какви, да постигнем – какво, да обичаме – кого?

Вече можем да се похвалим с определен жизнен опит, преживели сме много неща, а те със сигурност са ни направили по-силни, по-мъдри и уверени. И това е важно, за да се срещнем с този, който ни е предопределен от Съдбата. „Нашият“ човек. С който всичко е лесно и с който ще се чувстваме истински щастливи.

Наясно сте от какъв мъж имате нужда

Вече сте се срещали с достатъчно хора, което предполага, че сте наясно какво цените в тези взаимоотношения и какво определено не сте готови да изтърпите от своя партньор. И този опит ще ви помогне в бъдеще.

Задали сте своите стандарти и не желаете да правите компромиси с тях

Тежкият опит във връзките ни всъщност ни помага много, защото чрез него изграждаме своите стандарти – какво очакваме от бъдещият партньор. След като вече знаем какво е приемливо и какво е неприемливо, приемането на новите отношения става по-лесно. А и вече не губите време за онези, които явно не са подходящи.

Погребали сте болката от миналото

Последната зле приключила връзка вероятно още ви горчи в устата. Да, ще отнеме време преди отново да сте готови за нови отношения, но не оставяйте горчилката да се застои твърде дълго и да предопредели съдбата ви на самотник. Ако сте огорчени от бившия, помогнете си да излекувате раните и да върнете вярата си в любовта. Някои хора не са способни на искрена любов, те търсят винаги корист във всичко и дори не могат да асимилират добре това понятие. Но това, че има такива хора, не бива да ви отчайва, защото съществуват и други – които са като вас, които търсят точно вас, дори. Но просто срещата тепърва предстои.

Нямате проблем с това да бъдете сами

Това е важно условие, защото то показва, че няма да се втурнете към първия срещнат просто защото не искате да сте сами. Не се изкушавайте от подобна лесна възможност, спомнете си за горчилката в устата. При такъв подход, шансовете да я усетите отново са 99 процента.

Напротив, вие трябва да сте сигурни, че влизате в отношения с правилния човек и по правилните причини.

Точно самотата ни дава възможност да се съсредоточим върху собствената си същност. Когато ви е удобно да бъдете сами и да се наслаждавате на прекараното със себе си време, значи сте узрели да срещнете правилния човек. И всичко е въпрос на малко време.

Наистина сте се научили да се обичате

Не е достатъчно само да разбереш себе си и да почувстваш комфорта да останеш сам със собствената си личност. Трябва да можете и да се обичате, за да срещнете любовта на живота си. Старата максима за това, че не можете да обичате истински друг, ако не обичате себе си е напълно вярна. Когато осъзнаете добре това, ще срещнете своя човек.

Не бързате и сте в мир с Вселената

Когато разберете как да се отпуснете и да се доверите истински на Вселената, сърцето ви ще бъде по-отворено за намиране на истинска любов. Ако живеете в постоянен стрес и се притеснявате, че никога няма да срещнете любовта си, че вашият „биологичен часовник“ тиктака, вие ще бъдете в променливо настроение без причина и това няма да доведе до нищо. Трябва да сте в мир със себе си и Вселената.

Не търсите неистово любовта

Любовта идва, когато най-малко я очакваме. Ако отчаяно искаме да се срещнем с нея, тя постоянно ще се крие зад ъгъла и няма да ни се разкрие.

Отпуснете се, живейте си живота, стремете се към духовно усъвършенстване и със сигурност ще привлечете някой, който също знае как да живее пълноценно и иска да прекара живота си с вас.

Tagged , ,
на горе