Ако връзката ви е изпълнена с конфликти: 9 основни правила за установяване на дълбока връзка с любимия мъж

основни правила за установяване на дълбока връзка с любимия
Любов и партньорство

Ако връзката ви е изпълнена с конфликти: 9 основни правила за установяване на дълбока връзка с любимия мъж

Решете, наистина ли искате да останете с този мъж за цял живот? Виждате ли го като надежден приятел, партньор или е точно обратното – ваш противник, с когото често спорите и се карате?

Ако вашият любим често е на различно мнение от вашето, тогава ще трябва да промените едно от двете – или вашата гледна точка, или неговото мнение.

Срещата с истинската любов е зашеметяваща

Да срещнеш истински любящ човек е голямо събитие в живота ни и Съдбата не го отрежда всекиму. Ето защо, ако сте изкарали този луд късмет, помислете сериозно за промяна на характера и собствените си навици, в противен случай може да загубите безценното чувство и любимия мъж.

„Не“ на конфликтите

Невъзможно е постоянно да влизате в конфликт и да се придържате към противоположната позиция до човека, който наистина ви е скъп. Опитайте да замените думите „трябва“ и с „искам“ и „мога“.

Играйте честно

Честната битка във връзката между партньорите е интересно и полезно явление. Тя не представлява реална заплаха за любовта им и не носи вреда. Това е нещо като тренировка и за подготовка за по-сериозна битка, с която с партньора ще се сблъскате в живота. Със сигурност знаете, че всички правила се спазват стриктно, тоест определено няма да се налага да очаквате „удари под кръста“.

Основни правила на спора с любимия човек

Поддържайте нагласата, че конфликтът ще се разреши бързо

Винаги имайте готовност да „извадите от ръкава“ някоя мила и утешителна дума, която може да сложи край на раздора и да напомни на двама ви за това, че се обичате много. Запасете се с няколко подобни думи и смело произнесете една от тях в сублимния момент, за да потушите конфликта и да завършите всичко положително.

Обяснявайте за чувствата като на бебе, мъжете от друго не разбират

Обичате ли да упреквате любимия, че не ви е слушал или умишлено пренебрегвал думите, които сте изрекли? Това е често срещано преувеличение. Обяснете по-конкретно на мъжа кога точно той е бил безразличен към вашите изявления и какви чувства ви е причинило поведението му в този момент.

Без ултиматуми и заплахи

Не поставяйте ултиматуми и не го заплашвайте. Подобни действия само ще разгневят партньора и ще го принудят да играе „на контра“.

Задавайте въпроси

Задавайте въпроси и дайте време на опонента си да помисли. Никога не се опитвайте да прекъсвате и предсказвате отговора на му.

Слушайте внимателно какво ви казва

Оставете мислите и преценките си на себе си, спрете да мислите над думите, които ще кажете в своя защита, или да планирате опровержение в този момент. Просто слушайте мъжа така, както бихте говорили с непознат. Парадоксално, но понякога проявяваме повече уважение към непознати, отколкото към близките си.

Нека от време на време да спечели и той

Позволявайки на любимия си също да спечели някой спор, вие увеличавате шансовете си да станете победител в голямата битка. Така ще можете да водите по-нататъшни „преговори“ за нещата, които наистина имат значение за вас. Накарайте мъжа да се чувства отговорен и мъдър. С течение на времето той ще омекне и ще се съгласява по-бързо с вашите дребни капризи.

Покажете му колко ви е грижа за него

Покажете му колко ви е грижа за него и го правите по-често комплименти. Всеки мъж е доволен да чуе похвала от любимата си и да почувства, че тя е горда с него и го цени. Напълно се откажете от агресивното поведение.

Не търсете под вола теле

Ако сте 100% сигурни във взаимната си любов, тогава ще помислите добре, преди да хвърлите укорителни думи и да започнете скандал. Общуването на влюбена двойка трябва да носи радост и хармония.

Но дори и връзката ви да е по-драматична и да включва чести спорове с любимия човек, помнете – само искрените чувства ще помогнат и на двама ви да се справите с всякакви проблеми и да продължите напред. Способността за съвместно преодоляване на трудностите е това, което сближава мъжа и жената повече от всичко друго на  света.

Tagged , , , , , ,
на горе