Магията на цветовете
Психология

Цветовете и ние

Някои психолози твърдят, че чрез любимия цвят може да се разкрият някои черти от характера на човек. Те казват, че в бъдеще отношението към цветовете ще даде възможност да се съставя мнение за личността така, както графолозите въз основа на почерка разгадават характерите.

Здравето е богатство!

Програма за детокс: Как да намерим „златната среда“  в грижа за здравето

По-добър живот: 10 ценни съвета

Ако някой иска да се подложи на такъв индивидуален тест на цветовете, може – напълно неангажиращо – да опита! дадения тест е разработен за 11 „основни“ цвята.

Червено

Ако предпочитате този цвят, вие сте обаятелна, но повърхностна, импулсивна, а понякога агресивна и твърде самонадеяна. Вие упорито защитавате свето мнение, дори когато нямате право. Всяко поражение разстройва равновесието ви. Спрямо най-близките си сте грижовна, сърдечна и нежна.

Розово

Вие сте сантиментална, нежна с романтични и трайни чувства. Чувствителна сте към красотото и сте много непрактична. Склонна сте да идеализирате, затова реалният живот ви изглежда твърде груб и брутален.

Оранжево

Отличавате се с  голяма жизненост, любопитство, интересувате се от хората и света. Имате остър ум и големи новаторски и откривателски способности. Амбициозна сте и при реализирането на своите желания и мечти сте дори твърдоглава.

Жълто

Вие сте общителна, весела, отличавате се с голяма активност и дееспособност. Имате склонност към аналитични размишления. Жълтото е цветът, който най-често избират философите, учените и изобретателите.

Зелено

 Отличавате се с пасивност, вие сте лоялна, уравновесена, но и като че ли лишена от жизненост. Обичате самотата, дълбоко в себе си сте малко фаталистка. Според психолозите в зеления цвят не се отразява нито радост, нито скръб – той е неопределен.

Синьо

Вие сте внимателна, съобразителна, наблюдателна, но и пасивна. В основата си сте мечтателка, бихте искали да имате всичко, но няма да направите нищо, за да го придобиете. Имате много сложен вътрешен живот, понякога у вас се проявява недостатъчно душевно равновесие.

Виолетово

Имате темперамнта на хората на изкуствата, макар че може би не се занимавате с никое от тях. Вие сте оигинална, към приятелите си сте твърде критична, самостоятелна и независима във вашите мнения. От друга страна, обаче сте склонна към депресии.

Кафяво

Вие сте доверчива, мила, спокойна и вярна. Имате много ценни положителни качества, като добра воля и трайност на чувствата. Не сте обаче достатъчно амбициозна и ви липсва инициатива.

Сиво

Вие сте внимателна, не вярвате на никого. Обожавате спокойствието и реда, които граничат с педантизъм. Не завиждате на никого, но и никого не съжалявате. Убедена сте, че всеки е ковач на собствената си съдба.

Черно

Не посочвате ли този цвят само, за да сте оригинална? Ако не, вие се отличавате с чувствителност, прикритост, страст. Обичате да философствате и да правите експерименти. Умеете да работите с хората добре – вие сте роден дипломат!

Бяло

Този цвят не избира почти никой, но който наистина го избере, значи е искрен, прям, но същевременно и безкомпромисен към себе си и другите.

infomax-logo-50-15-HW Ето диета, с която Ким Кардашиян свали 30 кг за кратък период от време

infomax-logo-50-15-HW Емануела „мръдна“: Всяко едно 18-годишно момиче иска за абитуриентския бал от родителите да й подарят цици от силикон

infomax-logo-50-15-HW Диляна Попова и Славена Вътова едва не попаднаха в челюстите на акули на Малдивите

Tagged ,
на горе