Хранене според кръвната група – ето какво трябва да знаете

Здраве и добра форма Красота

Хранене според кръвната група – ето какво трябва да знаете

  •  
  •  

Диетолозите вече неоспоримо са доказали, че ако човек яде храни според кръвната си група, дълго време остава млад, здрав и слаб. За това научете и се съобразявайте с препоръките на медиците за храните, които са подходящи точно за вас.

Хората с различна група имат и различен метаболизъм, който изисква определени витамини и минерали. Тези диети имат успех и в борбата с рака. По същия начин могат да се преборят и със заболявания като сърдечносъдови, диабет, чернодробна недостатъчност, астма, алергии, синузити, бъбречни заболявания, висок холестерол, хипертония, артрит, язва, колит.

Диета за кръвна група 0

За нея са добри почти всички плодове с изключение на къпиновия и на портокаловия сок. От месата трябва да се яде редовно червено месо. Добри са всички видове риби, иначе се развива анемия. Полезните мазнини са ленено масло и зехтин. Рибеното масло, сусамовата и царевичната мазнина са противопоказни. Орехите и тиквеното семе са най-удачни сред ядките, а не се позволяват кашу, фъстъци, шамфъстъци. От бобовите храни могат да се ядат всички видове, без лещата. Нито една храна от зърнените обаче не е подходяща за хората от кръвна група 0. От зеленчуците трябва да избягват зелето и карфиола, печурките и маслините. Картофи и царевица не се разрешават. Оцетът е противопоказен. Трябва да изключат кафето, концентрираните напитки, черния чай, кока-колата, грузинския и китайския чай.

Диета за кръвна група А

Хората от тази кръвна група са единствените, които с времето могат да станат вегетарианци. Всички останали трябва да консумират подходящия за кръвната група тип месо. От плодовете хората с група А могат да ядат всичко, което расте на територията на съответния географски пояс, но с изключение на лимона и на грейпфрута трябва да избягват всички други тропически плодове. Мляко, яйца, пшеничени продукти и почти всички видове ядки могат да консумират свободно, включително и по малко риба. Но е противопоказно да приемат прясно мляко и сладолед. От зеленчуците не трябва да ядат чушки, картофи и домати, като всички други са разрешени.

Диета за кръвна група В

Хората от тази група трябва да избягват доматения сок и да наблягат на зелев, гроздов, от ананас. Сред плодовете е разрешено всичко, а от бобовите не се препоръчва само лещата. От зеленчуците не трябва да се консумират домати и репички.

Много добър за хората от кръвна група В е сладкият корен, но той трябва да се взема под лекарско наблюдение! Той изчиства черния дроб и жлъчните пътища, има антивирусна насоченост, действа добре на стомашните язви и регулира кръвната захар.

Диета за кръвна група АВ

На хората от тази група е позволено да пият всякакви сокове, без портокаловия. Морските храни като хек, сьомга, охлюви им действат чудесно. От растителните масла трябва да се избягват царевично, слънчогледово и сусамено олио. Сред ядките е препоръчително е да се избягват лешник, тиквено семе, сусам, тахан и слънчоглед, а сред зърнените – царевицата. Люти чушки, черни маслини и пиперки са противопоказните зеленчуци. От бобовите не бива да се консумират черен боб и нахут. Не може да се консумира бекон, телешко, пиле – причиняват тромбози и инсулти. Полезни напитки, но в малки количества са зеления китайски чай, кафето, газираната вода, бирата, виното. Не трябва да се пият концентрати, черен чай, кола и други газирани напитки.


  •  
  •  
Tagged , , ,
на горе