Най-честите хигиенни грешки в интимните моменти

Най-честите хигиенни грешки в интимните моменти
Добра форма Любов и партньорство

Най-честите хигиенни грешки в интимните моменти

В моментите, в които се отдаваме на любимия човек и на интимни ласки, можем да забравим да обърнем внимание на някои детайли от хигиената, което да ни струва скъпо след това. Но докато удоволствието е за кратко, последствията могат да останат за дълго.

 

Забравяте да уринирате

Разбира се, не е задължително да отидете на момента, но след интимния контакт е важно да отмиете всички бактерии, за да не попаднат в уретрата, където могат да ви създадат куп проблеми. След уриниране спазвайте правилото да се избърсвате отпред-назад, а не обратно. Това правило важи и в леглото – нещата да се случват в този ред.

 

Докосвате се, без да сте измили ръцете си

Може да мислите, че са чисти, но всъщност сте докоснали много предмети преди да се отдадете един на друг – телефона, лаптопа, дистанционното на телевизора, дръжката на вратата и т. н. Затова дръжте спиртни кърпички под ръка (за да дезинфекцират, те трябва да са със съдържание на спирт – в бебешките обикновено няма). 

 

Не взимате душ 

Колкото и да ви е приятно да сте в леглото заедно или да ви се спи, отделете две минути да се измиете, за да избегнете опасността от инфекция. Можете да си вземете душ и заедно. Ако не е възможно да използвате душ, въоръжете се с кърпички за интимна грижа и се почистете, доколкото е възможно. 

Не почиствате играчките за забавление

Независимо, че се използват само от вас, по тях също може да се закрепят бактерии. Не забравяйте да се погрижите за хигиенизирането им така, както е препоръчано от производителя всеки път след употреба. 

 

Лягате върху замърсени повърхности или завивки

Много е важно редовно да перете на висок градус чаршафите, за да се предпазите от всички бактерии (поне веднъж седмично), да не сядате и лягате преди това с дрехите, с които сте били цял ден навън, не оставяйте домашният любимец да се въргаля върху тях, след като ще лежите без дрехи на тях по-късно – за целта можете да постелите шалте отгоре, за да се запазят чаршафите отдолу чисти. 

Внимавайте, ако сте на открито или ако тялото ви се докосва до повърхности, чиято чистота е под въпрос – плотове, маси, столове, в колата, на плажа и т. н… Почти невъзможно е да се предпазите или да сте в изцяло стерилна среда, нито е необходимо да сте на ниво “операционна”, тъй като това до някаква степен ще ви изнежи, ако не срещате никакви патогени. 

Все пак, спазвайте основните правила, за да си осигурите задоволителна хигиена без рискове за здравето и дискомфорт, който да се налага да преживеете, за да се излекувате от бактериална или гъбична инфекция. Ако често ви се случва, помислете къде бъркате и направете необходимото, за да не се повтаря и да имате щастлив интимен живот, без проблеми, които да го помрачават. 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе