Той ще те запомни! Какво да кажете, когато той предложи да си разделите сметката 

Той ще те запомни! Какво да кажете, когато той предложи да си разделите сметката 
Психология

Той ще те запомни! Какво да кажете, когато той предложи да си разделите сметката 

 

 

Клиничен психолог говори за срещите със стиснат мъж

 

Какво не е наред с мъжа, който иска жената, която е поканил на среща, да си плати сметката, как да защитите границите си и какво да му отговорите? Отговор дава експертът психоаналитик Анна Ластовецкая.

 

Кои жени избират алчни мъже?

Момичетата със синдром на „отличничката“ най-често стават плячка на подобни мъже. Това е така, защото тези мъже често имат любима фраза: „Но майка ми работеше и поддържаше дома чист,а у дома винаги имаше нещо вкусно, тя се справяше с всичко. А ти?“

 

Те също обичат да казват: Ти си толкова умна, че можеш да направиш всичко сама!

Тук трябва да разберете, че с такъв човек рано или късно ще трябва да плащате за всичко изобщо: от памперси за детето до тиган. Изходът е само един: обяснете на човека, че този подход не ви допада и спрете да общувате с него.

 

В женската природа е ( срещу която не можете да спорите), че ако мъжът не харчи пари за жената, той не може да се грижи за нея. Това е социална норма. Ако мъжът не може да се грижи за жена, тогава не бива да се съгласявате на такава връзка.

Връзката се поддържа от двамата партньори, а „инвестицията“ трябва да бъде равна. Само че жената поддържа връзката като внася емоционален баланс – топлина, нежност, разбиране, подкрепа, грижа, докато мъжът инвестира финансово. Това е единственият начин да постигнете баланс във връзката.

 

Как да разберете дали той е скъперник преди първата среща?

 

Еманципацията на жената трябва да се проявява не в разделяне на разходите наполовина, а в това, че не се страхува да задава неудобни въпроси на мъжа.

Няма нужда да се страхувате да изглеждате като нещо различно. Нека мисли каквото иска – до степента на разврата му.

Ако той ви покани на среща, намекнете деликатно за вашата позиция по въпроса, като на шега попитате: Да си нося ли портфейла, или си от изчезващата порода на джентълмените, които държат да платят сметката сами?

 

Като цяло рискът да се сблъскате със скъперник не е голям. Около 95% от мъжете са готови да платят сметката на жената, ако са я поканили на среща. Особено ако проявяват интерес към нея като към потенциален партньор. Но ако такъв интерес липсва, може да чуете фразата:

 

Нека си платим …

 

Инвестициите са маркер за интереса на мъжа. Ако няма инвестиция, не трябва да се съгласявате за втора втора среща.

Той предлага да си разделите сметката, какво да правите?

На първо място, трябва да сте готови да платите за себе си. Винаги трябва да имате сума пари, която да покрие разходите ви, когато излизате на опознавателна среща. Ако нямате пари, трябва да го кажете.

 

И ако сте авантюристка, можете просто да отидете в дамската тоалетна и да си тръгнете.

Но трябва да знаете, че след този ваш жест връзката ще приключи. При такъв „джентълмен“ обаче това е най-доброто, което може да се случи.

 

Какво да отговорите , ако той настоява да си поделите сметката?

 

Ако седите в ресторант и той попита: „Да разделим ли сметката?“, задайте насрещен въпрос:

Бизнес-среща ли имаме…или среща?

 

Ако след този въпрос той измърмори нещо, този мъж не е подходящ за връзка . Следващият път, когато ви се обади и ви помоли за втора среща, иронично му напомнете какво се е случило на първата, като му дадете ясно да разбере, че поведението му не ви е по вкуса:

Ще плащам ли отново половината си сметка, или този път ще имаме истинска среща?

 

Разбира се, можете да използвате и по-пиперлива ирония спрямо скъперника. Отрицателната обратна връзка вероятно ще го накара да се замисли и ще му попречи да продължи да се държи по този начин с вас и други жени.

 

 

 

Tagged , , ,
на горе