Изкуството да пишем съобщения: 9 правила

Интересно

Изкуството да пишем съобщения: 9 правила

Телефоните могат да улеснят живота ви, като ви позволяват да поддържате връзка с любимите хора. Където и да сте, можете да чатите и да разказвате забавни истории. И ако сте във връзка от разстояние, изпращането на смс-и е особено ценно. Независимо от това, дори в кореспонденцията трябва да се спазват определени правила, за да не отблъснете човека отсреща.

 

 И така, нека видим кои са деветте основни правила:

 

 1. Избягвайте кратки съобщения

 

Как се чувствате, когато отделите много време, за да опишете нещо подробно на човек, а в отговор получите кратко „да“ или дори само лайк? Вероятно сте малко разочаровани. Затова никога не го правете спрямо другите и полагайте малко усилия в комуникацията си. Когато изпращате съобщения с една или две думи, това може да сигнализира, че сте отегчена от подобен диалог.

 

 2. Изчакайте отговор

 

Ядосвате ли се, когато не ви отговорят след няколко секунди? Така че вероятно изпращате следващото съобщение с въпрос защо не ви отговарят. Имайте предвид, че това изглежда много натрапчиво. Бъдете търпеливи и разбиращи. Дайте на човека повече време, тъй като може да е зает с нещо рутинно и в момента няма как да ви пише. Ако той се интересува от вас, определено ще отговори и не е нужно да го пришпорвате да го прави.

 

 3. Без „пиянски“ съобщения

 

Когато си под влияние на алкохол, може да се изкушиш да излееш сърцето си и да напишеш неща, които биха могли да накарат човека отсреща да се почувства неудобно или пък да остане с погрешно впечатление за вас. Уви, тези съобщения често изглеждат глупави и досадни. Най-вероятно ще съжалявате по-късно.

 

 4. Положително съдържание

 

Никой не харесва хора, които постоянно се оплакват и говорят за проблемите си. Не искате да докарате събеседника си до депресия, като му описвате трудностите си, нали? Той също може да има куп неприятности и вашите тъжни съобщения са последното, което той би искал да види. Вместо това трябва да бъдете подкрепящ и позитивен източник, за да промените настроението на човека към по-добро, а не да разваляте деня му. Поддържайте съобщенията си весели и оптимистични.

 

5. Да пишете първа е добре

 

Не бъдете традиционалистка! Направете първата крачка! Ако любимият човек или партньор не се свърже с вас няколко дни, може да го попитате какво се е случило или как се справя. Имате право да се притеснявате, така че е по-добре да покажете на човека, че ви е грижа и не сте забравили за неговото съществуване.

 

 6. Не използвайте отговорите с да или не

 

Как можете да очаквате някакъв напредък във всяка връзка, когато просто казвате „да“ или „не“ на човека отсреща? Той просто ще се отегчи. Пишете по-подробно и разбираемо.

 

 7. Не пишете, когато имате сериозни проблеми.

 

Ако възникне проблем, по-добре е да говорите лично – така по-лесно се справяте с трудни въпроси като спестената истина, потенциално предателство или някакво трудно решение. Освен това личният разговор ви дава възможност да наблюдавате някои невербални знаци, които могат да ви кажат много. Съобщенията няма да решат проблемите ви и дори могат да задълбочат разногласията и недоразуменията!

 

 8. Уважавайте времето и личното пространство на другите хора

 

Няма нужда да бомбардирате човека отсреща с много съобщения от ранна сутрин. И не е нужно да знаете какво закусва или какво иска да облече на работа. Прекаленото любопитство е крайно досадно. Дайте му повече свобода и лично пространство. Всичко е наред, ако не пишете нищо в продължение на няколко часа или дори цял ден. Всеки има право да си вземе почивка или просто да прекара време сам.

 

9. Не клюкарствайте за другите

 

Клюките са голямо изкушение и много хора са доста пристрастени към тях. Най-добре е да не изкушавате съдбата и да не пишете неприятни, ако не и обидни неща за вашето семейство или приятели, тъй като това може да се ви се отрази негативно.

 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе