Най-добрите съвети от Ошо за ЩАСТИЕТО

Най-добрите съвети от Ошо за ЩАСТИЕТО
Интересно

Най-добрите съвети от Ошо за ЩАСТИЕТО

Най-добрите съвети от Ошо за щастието! Чета тези съвети винаги, когато трябва да се събудя и да продължа напред без съмнения или страхове. Страховете ни наистина са най-големият ни враг… Понякога те са основната причина да отлагаме най-важните неща в живота…

Ето няколко съвети от Ошо за щастието:

1. Хората приемат всичко толкова сериозно, че то се превръща в бреме за тях. Научете се да се смеете повече . За мен смехът е толкова силен, колкото и молитвата.

2. Всяко действие води до незабавен резултат. Бъдете внимателни и наблюдавайте. Зрял човек е този, който е намерил себе си. Кой знае кое е правилно и кое грешно, добро или лошо лично за него. Този човек е направил този избор сам и има огромно предимство пред тези, които нямат собствено мнение.

3. Всички сме уникални. Никой няма право да посочва кое е правилно и кое не. Животът е експеримент , в който всеки ден дефинираме тези променливи концепции. Понякога може да направите нещо нередно, но поради това ще се възползвате много в бъдеще.

4. Има моменти, когато Бог чука на вратата ви. Това може да се случи един по милион начини – чрез жена, мъж, дете, любов, цвете, залез или изгрев… Бъдете отворени да го чуете.

5. Стремежът да бъдеш не обикновен е най-честото желание. И все пак да се отпуснете и да бъдете обикновени е наистина необичайно.

6. Животът – е поредица от пъзели и мистерии. Не може да се предвиди . Но винаги има хора, които биха предпочели живот без тайни и това би премахнало страха, съмнението и безпокойството.

7. Като начало чуйте себе си . Научете се да се наслаждавате на компанията си. Станете толкова щастливи, че вече няма да се притеснявате дали някой идва при вас или не. Тогава ти вече си достатъчен . Вече не чакате със страхопочитание, ако някой почука на вратата ви. Вече сте си у дома. Когато някой дойде, е перфектно. Когато никой не идва, също е добре. Само с такова отношение човек може да започне връзка.

8. Ако си богат – не мисли за това. Ако си беден – не приемай бедността си на сериозно. Ако можете да живеете в мир , осъзнавайки факта, че светът е просто представление. Тогава си свободен и никакво страдание няма да те докосне. Страданието възниква само от сериозно отношение към живота. Започнете да се отнасяте към живота като към игра и му се радвайте.

9. Смелост – е да се движиш в неизвестното, въпреки всички страхове. Смелостта – не е липсата на страх. Безстрашието се случва, когато ставате все по-смели. Въпреки това, в началото няма голяма разлика между страхливец и смел. Единствената разлика е, че страхливецът се вслушва в страховете си и ги следва, а смелият ги оставя настрана и продължава напред.

10. Вие се променяте всеки момент. Ти си като река. Днес тече в една посока и климат. Утре – в другия. Никога не съм виждал едно и също лице два пъти. Всичко се променя. Нищо не стои неподвижно. И за да видим това, имаме нужда от много проницателни очи. Иначе прах го покрива всичко и сякаш всичко остарява…

Слушайте съзнаниет си. Събудете го.

Отвори си очите. Събуди се. Слушай отново. И не забравяй! Живота е свобода, любов и светлина…това, което носиш в себе си!

infomax-logo-50-15-HW Царската внучка Мафалда – българската перла в испанската корона

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе