Сутрешни ритуали на добре поддържаната жена, които не бива да пропускате

Сутрешни ритуали на добре поддържаната жена
Красота

Сутрешни ритуали на добре поддържаната жена, които не бива да пропускате

Ставате ли сутрин, измивате ли набързо лицето си и бягате на работа след една скоростно обърната чаша кафе? Тогава е време да преразгледате сутрешните си ритуали и да посветите малко повече време на себе си.

Защото именно сутринта задава тона за деня. И жените, които се наричат ​​добре поддържани, са наясно с това. Затова те никога не забравят за тези прости сутрешни ритуали, които всеки от нас може да изпълни.

Отпуснете се в леглото 5 минути след сън

За мнозина сутринта започва почти по същия начин. Нямаме време да отворим очи и се почва: задължения, угаждания на всеки, работа. И това е първата ни грешка.

Събуждайте се постепенно, полежете още малко, след като изключите алармата. Разтегнете се, оставете вашите кръвоносни съдове и мускули да се събудят. И едва след това можете да излезете изпод завивките.

Защо е толкова важно за красотата и младостта – да се разтягате и прозявате сутрин? Ще научим сега. Но първо, ритуалите.

Правете си комплименти

Много е важно да се настроите на вълната на любовта в себе си, защото не напразно казват: „Не можеш ли да обичаш себе си, никой няма да можеш да обичаш“.

Време е да се изправите на красивите си крака и да следвате кралската походка до банята, за да си измиете зъбите. Погледнете се в огледалото и се усмихнете. Правете си комплименти, дори на глас. Не се срамувайте.

Ако някой мисли за глупаво да прави комплименти, просто опитайте и ще се изненадате как отражението ви в огледалото ще се промени само след няколко седмици. Увереността в собствената привлекателност е един от белезите на добре поддържаната жена.

Не забравяйте за водния баланс

Чаша вода сутрин е ритуал, който не всеки спазва. Но именно водата, а не чаша кафе, помага за ободряване, нормализиране на храносмилането и прочистване на организма от токсини. Кожата ви само ще ви благодари за това – с блясък и сияние.

И ако все още не сте си създали този навик, време е да започнете.

Танци или спортуване

Сутрин е много важно да спортувате. Това може да са танци с любимата ви музика или лека гимнастика. Не се пренапрягайте, просто се пораздвижете малко. Дори само след минута активна дейност веднага ще усетите прилив на сили, който ще ви заредят с енергия за деня.

Грижа за кожата

Сега е моментът да се подредите. Всеки избира грижа, която му подхожда по тип кожа. Нежното почистване, тонизиране и овлажняване на кожата сутрин са трите основни правила, които не бива да се пренебрегват.

 

Но е важно да добавите още един малък ритуал към тези правила. И това е упражнение, което поддържа лицевите мускули в тонус. Например акупресура на активни точки, която отнема само 7 секунди. Или просто лек масаж.

И тогава дори без декоративна козметика, кожата ще изглежда добре поддържана и млада.

Няма значение на колко години сте: на 18 или 70. На всяка възраст добре поддържаната жена си остава кралица.

Tagged ,
на горе