Сутрешни навици, с които трябва да се сбогуваме

Сутрешни навици, с които трябва да се сбогуваме
Добра форма Разни

Сутрешни навици, с които трябва да се сбогуваме

Има някои сутрешни навици, които са много вредни. Старите навици умират трудно, затова правим някои неща, без дори да се замисляме колко вредни са те – особено сутрин, когато нямаме време за губене. Пиете ли чаша кафе всяка сутрин или ядете зърнена закуска с мляко? Това може би не са най-добрите начини да започнете сутринта си.

Искате да излезете с него? Поканете го

Сутрешни навици, с които трябва да се сбогуваме

Не започвайте деня си с горещ душ

сутрешни навици
Сутрешни навици, с които трябва да се сбогуваме

Тъй като горещата вода има релаксиращо действие, вземането на горещ душ сутрин ще ви накара да искате да се върнете обратно в леглото. Вземането на студен сутрешен душ има няколко предимства. Той ви помага да се чувствате освежени, стимулира мозъчната дейност и кара имунната ви система да работи по-усилено. Студената вода, за разлика от горещата, не прави кожата суха, а според учените хората, които редовно вземат студен душ, могат да отслабнат с около 9 кг годишно. Тези сутрешни навици, като взимане на горещ душ не са никак полезни.

Не пиете достатъчно вода

сутрешни навици
Сутрешни навици, с които трябва да се сбогуваме

Чревното разстройство може да доведе до хаос в енергийните нива. Затова се погрижете за храносмилателната си система с чаша топла вода с лимон. Този сутрешен навик „увеличава потока на храносмилателните сокове, помага за прочистването на организма и възстановява pH баланса, като ни прави по-малко киселинни, което помага за намаляване на риска от заболявания“. Може също така да даде на метаболизма ви необходимия сутрешен тласък и да помогне за преодоляване на желанието за храна. Ако не започвате деня си с чаша вода това също е от вредните сутрешни навици.

Липса на физическо натоварване

Следващият път, когато правите упражнения, обърнете внимание на това как се чувствате преди и след тях. Сиянието след тренировка не е само от блестящата ви (известна още като потна и зачервена) кожа. Физическата активност ви дава огромен прилив на енергия. Друго предимство е, че ранното отиване във фитнеса кара сърцето ви да се раздвижи и кръвта да се раздвижи, което ще ви помогне да се чувствате бодри. Липсата на тези тренировки е от вредните сутрешни навици.

Използване на телефона в леглото

сутрешни навици
Сутрешни навици, с които трябва да се сбогуваме снимка: pinterest

За да спим добре, знаем, че трябва да държим технологиите далеч от спалнята. Светещите екрани на телефоните и лаптопите ни могат да бъдат твърде стимулиращи през нощта, а стресът от работата също може да ни държи будни. Забравете за използването на телефона в леглото, защото това също е от вредните сутрешни навици.

Пропускане на богата на желязо закуска

сутрешни навици
Сутрешни навици, с които трябва да се сбогуваме снимка: pinterest

Закуската е най-важното хранене през деня. В това няма съмнение. Но ако в нея липсва желязо, може би се подготвяте за провал в енергийно отношение. Недостигът на желязо може да ви накара да се чувствате отпаднали, раздразнителни, слаби и неспособни да се съсредоточите.Той се отразява на количеството кислород, което тялото ви получава. Затова се уверете, че закуската ви включва храни като яйца, зелени листни зеленчуци, фъстъчено масло, боб или тофу. И изпийте малко портокалов сок, докато сте в него. Витамин С ще помогне за усвояването на желязото. Доста хора пропускат закуската и вместо това започват деня си с кафе, вместо с храна. Това е един от вредните сутрешни навици, с които трябва да се сбогувате.

Прекомерно обмисляне

Ясната глава ще ви направи по-съсредоточени и ще ви позволи да се справите с всички задачи за деня. Ако мислите ясно, няма да се затормозявате или да се оправдавате. Отделете само пет минути сутрин, за да медитирате. Не знаете как? Намерете тихо място в дома си, настанете се удобно, пуснете си релаксираща музика (или не, ако предпочитате тишината) и се съсредоточете върху бавното си дишане. Дори само една минута всеки ден ще донесе „умствена яснота, духовно благополучие и ще подготви почвата за деня“. Забравете да започвате деня си с прекалено обмисляне над нещата, защото това е също един от най-вредните сутрешни навици.

Tagged , ,
на горе