Спрете само да давате във връзката, време е да получите
Любов и партньорство

Спрете само да давате във връзката, време е да получите

Случвало ли ви се е да имате усещането само да давате във връзката, но не и да получавате същото от вашия партньор? Ако да, не сте единствените. Много двойки са изправени пред същия проблем, който обаче трябва да бъде решен. За да имате наистина здрава и хармонична връзка, и двамата трябва да давате от себе си. Само така ще проработят нещата.

Спрете само да давате във връзката, време е да получите

infomax-logo-50-15-HW Топ-3! Коя е най-хубавата Мис България?

infomax-logo-50-15-HW Най-малко вредните закуски са препечените филийки

И така – време е да спрете само да давате, а и да получавате. Ето и някои съвета как промяната в отношението към партньора може да ви помогне:

Нека вкуси аромата на собствените си дела

Ако искате да го накарате да се притеснява, че ще ви загуби, помислете за огледално отразяване на поведението му. Започнете да отразявате същото ниво на внимание и усилия, които той е влагал във връзката. Ако той стане дистанциран или пренебрежителен, можете да коригирате и собственото си ниво на ангажираност. Това не означава да играете игри или да бъдете злонамерени, а по-скоро да му покажете, че имате свои собствени приоритети и граници.

Спрете само да давате във връзката, време е да получите

Поддържайте чувство на несигурност, когато обсъждате бъдещето с него

Вместо да предоставяте конкретни подробности или да правите конкретни планове, поддържайте разговорите си за бъдещето по-отворени. Като сте умишлено неясни, създавате усещане за мистерия и интрига, което може да го накара да осъзнае по-добре възможността да ви загуби. Така това, че само вие давате във връзката, може да се промени за добро.

Накарайте го да ви напомни за вашата стойност

Напомнете му нежно колко невероятен човек сте били преди началото на връзката. Това служи като знак за всички уникални качества и ценности, които внасяте в отношенията. Подобна постъпка може да го вдъхнови да ви оцени и цени отново и не само вие да давате, а и той.

да давате

Създайте граница на физическа и емоционална близост между вас и него

Да спрете да давате толкова много от себе си, докато не получите същото, може да бъде постигнато и по друг начин. Установете граници на това колко близки ставате – както физически, така и емоционално. По този начин утвърждавате собствената си стойност и му пречите да приема интимността ви с лека ръка. Тази граница служи като напомняне, че вашата привързаност и уязвимост са ценни и трябва да бъдат реципрочни. Тя може да го накара да осъзнае по-добре потенциалната загуба на дълбока връзка и близост.

Избягвайте да обсъждате целите си с него

Ако търсите начини да накарате мъжа да ви цени повече и да не давате само вие за връзката ви, важно е да избягвате да обсъждате с него вашите цели, задачи и планове. Вместо това оставете действията си и фините сигнали да говорят сами за себе си. Запазете мислите и плановете си за себе си, като му позволите да наблюдава промените в поведението и отношението ви. Това може да го накара да бъде по-любопитен към потенциалната загуба на вашето присъствие в живота му. Действията често имат по-значимо въздействие от думите, затова се съсредоточете върху изразяването на качествата, които ви правят ценен и незаменим партньор.

да давате

Спрете да бъдете на разположение за него

Важно е да дадете приоритет на собственото си благополучие и да избягвате да наблягате прекалено много на постоянната комуникация. Вземете си почивка от това само да давате от себе си и да бъдете лесно достъпна за него. Дайте си малко пространство и време, за да отговорите на неговите съобщения и обаждания. Като спрете да давате мигновено отговор винаги, вие му предавате, че имате и други ангажименти и приоритети в живота си. Ако той е възприемчив, може да започне да се чуди за промяната в достъпността ви и да се опита да разбере какво се случва. Това може да му създаде възможност да се замисли върху динамиката на връзката заедно със собственото си поведение. Така няма само да давате вие, а и ще започнете да получавате.

Вижте още:

4 зодии, които остават добри партньори и след появата на децата

4 зодии, които разчитат изключително много на партньора си

4 зодии, които харесват само един тип партньори

5 храни, които влияят добре на представянето в леглото

Учените казаха на коя възраст жените са истински магнит за мъжа

6 грешни зодии, които могат само да мечтаят за рая

7 начина да скъсате с някого чрез съобщение

Мъжката гледна точка: Горчивата истина за жените, които имат връзка с женен мъж

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе