Правила как да използвате телефона си в офиса

Правила как да използвате телефона си в офиса
Интересно

Правила как да използвате телефона си в офиса

Мобилните телефони станаха неделима част от нас. Постоянно те са в ръцете ни и сме зависими от тях, за да бъдем информирани, в контакт с близките си или просто да се забавляваме с някоя игра. Понякога обаче тази пристрастеност към устройството ни не говори добре за нас и може да ни донесе проблеми.

Според учени, с напредването на технологиите, използването на мобилни телефони по време на работа се е увеличило петкратно, но това понякога не е за служебни цели. Голяма част от ръководителите изпитват трудности с това да наложат дисциплина в офиса и служителите да не губят време в чат или игри. Освен загубата на време, това може да разсейва работниците, което да води до груби грешки в работния процес. Огромен процент от неточностите по време на работа са допускани заради разконцентрация на служителите, породена от използване на мобилен телефон.

Лимитирайте ползването на телефона си. Дори шефът ви да не ви накаже за ползването на устройство, опитайте се да ограничите времето, прекарано с него в ръка. В някакъв момент може да допуснете грешка в работата си, а телефонът ви ще бъде основната причина за вашата разсеяност.

Дръжте телефона си на вибрация. Това ще покаже, че сте съобразителен и не желаете да пречите на околните, ако получите обаждане. Тук става въпрос за етика на работното място и ако трябва да се обадите, спокойно можете да излезете от стаята, за да не смущавате околните.

Ползвайте телефона си само за важни разговори. Не е препоръчително да си общувате с ваши приятели или роднини, докато сте на работа. Хубаво е да запазите тези разговори за след края на работния ден, ако не става въпрос за нещо наистина важно. Информирайте приятелите си, че в работно време не е желателно да ви търсят, ако не става въпрос за нещо много важно.

Не гледайте телефона си по време на работна среща. Ако провеждате оперативка или среща с клиент, телефонът ви трябва да бъде прибран в джоба. Не се разсейвайте, а това лесно може да се забележи, защото събеседниците ви са на една маса с вас. Единствено можете да прибегнете до устройството си, ако това е от служебна необходимост.

Ползването на мобилни телефони по време на работа се превърна в една от основните причини работници да бъдат санкционирани и дори уволнявани. Опитайте се да не бъдете толкова зависими от електронните устройства и се концентрирайте в работата си.

Tagged , , ,
на горе