Полезни съвети как да изглеждате добре сутрин
Здраве и красота

Полезни съвети как да изглеждате добре сутрин

Всяка жена си мечтае, щом стане рано сутрин да изглежда добре, но уви, се оказва заблуда. Често се случва да се събудим намръщени, с подпухнали очи и без настроение да посрещнем деня.

Много малко хора са способни да се събудят лесно, да бъдат отпочинали, с усмивка на лице и свеж вид. Независимо как ставаме сутрин от леглото обаче, задължително е да се преведем в добър външен вид за деня.

А ето и няколко съвети и трикове как лесно можем да постигнем това:

1. Косата: – В никакъв случай не си лягайте с мокра коса. На сутринта тя ще се превърне в непокорна и рошава прическа, която трудно ще може да оправите. Ако косата ви е по-тънка и мазна, тя със сигурност не би изглеждала много добре след ставане сутрин. Затова може да приемете един много добър съвет от стилистите: – Напудрете косата си със сух шампоан преди лягане. Пудрата ще абсорбира излишната мазнина докато спите и на сутринта косата ви ще изглежда добре.

2. Лицето: – За да се събуждате сутрин красиви, свежи и с отпочинал вид е много важно да поддържате кожата си здрава и сияйна. Измивайте добре лицето си всяка вечер преди лягане с почистваща пяна или гел, нанасяйте нощен крем за овлажняване и се старайте да я ексфолирате един-два пъти седмично, за да не се запушват порите и.

3. Прическата: – Ако нямате много време да си изправите косата или направите някоя стилна прическа, най-добре я оформете с пяна. Направете си небрежна и естествена прическа.

4. Очите: – За да се отървете от неприятните кръгове под очите, доверете се на кофеинът, който се отразява идеално върху тази област на лицето и намалява подпухналостта и тъмните кръгове. Най-добре е преди лягане да нанасяте околоочен крем, съдържащ кофеин. Така на сутринта няма да имате и следа от торбички.

5. Гримът: – Не е нужно да прекалявате с него. Малко спирала, молив за очи или очна линия, фон дьо тен, койтод а прикрие несъвършенствата по кожата ви и балсам за устни са достатъчни за да освежат вида ви.

Tagged , , ,
на горе