Писмо на баща до малката му дъщеря за бъдещия й съпруг

Писмо на баща до малката му дъщеря за бъдещия й съпруг
Интересно Психология

Писмо на баща до малката му дъщеря за бъдещия й съпруг

 

Психологът Кели Фланаган пише писма до дъщеря си за всичко – нещо като съобщения в бутилка с мъдри съвети за бъдещето. Ето един от най -популярните имейли с хиляди читатели в неговия блог е писмото му относно бъдещия й съпруг.

 

„Скъпа, майка ти и аз наскоро потърсихме нещо в Google. В отговор търсачката случайно върна списък с най -популярните заявки в света. Най -отгоре в списъка беше въпросът: „Как да задържим мъжът“.

Тази заявка ме обезкуражи. Прегледах няколко от безкрайните статии за това как винаги да бъдеш секси, кога да му вземеш бира, кога да му дадеш сандвич и как да направиш мъжа си по -умен и хладен.

И се ядосах.

Скъпа, това не е вярно – никога не си имала, нямаш и няма да имаш такава задача – „да задържиш мъж“.

 

Скъпа, единствената ти задача е да запомниш, че си достойна за любовта на добър човек. Пази тази увереност дълбоко в душата си, където тя не може да бъде унищожена от отхвърлянията, загубите и егоизма, които всички срещаме по пътя на живота.

Ако вярваш, че си ценна сама по себе си, тогава ще привлечеш мъж, който е в състояние да те оцени и който иска да прекара единствения си живот, като се влюбва все по -дълбоко в теб.

 

Скъпа, искам да ти разкажа за онзи мъж, който няма нужда да бъде задържан – защото той самият иска да бъде с теб.

Не ме интересува дали държи лактите си правилно на масата – основното е да не сваля очи от носа ти, когато го набръчкаш смешно, избухвайки в смях.

 

Не ме интересува дали знае как да играе поне малко голф – основното е, че може да играе с децата ви.

Не ме интересува колко е смел …

По-важното е, че той има смелостта да ти даде силата на сърцето си.

 

Най -малко ме интересува за кого гласува на изборите – ако той те почита в дома ви и дълбоко те уважава в сърцето си.

 

Не ме интересува цветът на кожата му – ако покрие платното на вашия живот заедно с багрите на търпението и способността да се жертвате един за друг, с уязвимост и нежност.

 

Не ме интересува в каква религия е възпитан или може би е от нерелигиозно семейство – важното е да е разбрал, че в живота има свети неща и да знае, че всяка минута от живота като цяло и всяка минута от живота ви заедно е дълбоко свещена.

 

И накрая, мъничка моя, ако срещнеш такъв човек по пътя си и той няма нищо общо с мен, пак ще имаме най -важната споделена ценност в света: ТИ.

 

Защото в крайна сметка единственото нещо, което трябва да направиш, за да го „задържиш“, е да бъдеш себе си.

 

Мъжът, който те обича завинаги

 

Татко

 

Апел към всички жени

„Написах това писмо на дъщеря си, но искам да го посветя на всяка жена, която срещнах по пътя“, казва Кели Фланаган пред читателите на своя блог. „Жена, която никога не е имала възможност да чуе такива думи от баща си.

Написах го и за поколението момчета днес – бъдещи мъже, които трябва да чуят за наистина важните неща. Дали моето малко момиченце ще срещне любящ спътник за цял живот зависи от това дали поне един от вас може да си спомни тези важни неща“.

Tagged , , , ,
на горе