Осем модни съвета, за да сте винаги стилни

Осем модни съвета
Мода

Осем модни съвета, за да сте винаги стилни

Модните тенденции се сменят непрекъснато, но дори и да не ги следвате изкъсо, има начин винаги да бъдете стилни и елегантни. Ето някои прости съвети за безупречна визия по всяко време:

Винаги трябва да имате универсални дрехи в гардероба си

Уверете се, че в гардероба си винаги имате дрехи, които са универсални и могат да ви спасят във всяка ситуация. Такива са емблематична малка черна рокля, чифт прилепнали дънки, класически блейзър, тениски и ризи в неутрални цветове, както и кожено или дънково яке. Инвестирането в подобни дрехи ще ви спести време, а след като се научите да ги съчетавате правилно, ефектът ще е поразителен.

Уверете се, че дрехите ви пасват идеално

Един трик, за да направите всеки елемент от облеклото да изглежда невероятно, е да наемете добър шивач. Скроеното облекло не само изглежда изискано, но и се чувства по-удобно. Панталоните, които се влачат по земята, и роклите, които се набръчкват неудобно, няма да ви накарат да се чувствате стилно.

Научете как да балансирате пропорциите

Балансирането на пропорциите е свързано с оформянето на тоалетите ви, за да създадете цялостна естетическа хармония. Начинът, по който постигате това, е да носите дрехи, прилепнали към вашата форма на тялото. Когато искате да играете с големи дрехи или необичайни форми, направете го само с някакъв акцент, като запазите останалата част от външния вид прилепнала. Опитайте например да съчетаете тесен топ с дънки с широки крачоли или горнище с свободен пуловер с прилепнал панталон.

Намерете личния си стил

Изграждането на стил може да отнеме години, но можете да започнете, като създадете настроение. Не забравяйте, че личният стил е експеримент – никога не знаеш какъв невероятен външен вид те очаква, докато не влезеш в пробната.. Категориите „мъжко облекло“ и „дамско облекло“ не трябва да диктуват как да пазарувате. Отделете време да си поиграете с цветове и форми, за да намерите това, което изглежда страхотно на вашето уникално тяло.

Станете по-добър купувач

Научаването как да пазарувате точно това, което искате, ще ви помогне да избегнете пълненето на гардероба си с вещи, които никога няма да носите. Когато гардеробът ви се състои от дрехи, които обичате, оформянето на тоалет ще се превърне във втора природа.

Добавете колан

Добавянето на колан към визията ви е един от най-лесните начини да направите всяко облекло да изглежда по-цялостно. Това също е чудесен трик за привеждане на баланса във външния вид, който в противен случай може да липсва – като при дълъг пуловер от кашмир и къса пола.

Играйте с цветовете

Ако сте изнервени да добавите цвят към визията си, започнете само с един цветен елемент, а останалата част от външния си вид оставете неутрална. Докато започнете да се чувствате по-удобно с цветовете, ще научите кои цветови комбинации са най-подходящи за вашия стил.

Смесете шарки и текстури

Дните на съчетаване на дамската ви чанта с обувките отминаха. Сблъскващите се текстури и щампи дават смела модна заявка. Започнете постепенно с неутрални шарки като ивици и по-стандартни текстури като кожа и плетива, може да добавяте пайети в малки количества или аксесоари като шал или вратовръзка например, докато научите какво ви пасва най-добре.

на горе