Овесените трици – храна на удоволствието

Овесените трици - храна на удоволствието рецепта
Добра форма

Овесените трици – храна на удоволствието

Освен свойството да прогонват калориите и да засищат, влакнините на овесените трици имат приятен вкус и консистенция. Тази тяхна щастлива характеристика позволява да ги въведем без страх, чисти или чрез многобройните им кулинарни приложения, във всяка бедна на нишестени и брашнени храни диета.

Здравето е богатство!

infomax-logo-50-15-HW Ето диета, с която Ким Кардашиян свали 30 кг за кратък период от време

Вижте любими наши предожения с овесените трици

Като се има предвид разтворимостта им и свойството им да набъбват в попитата вода, овесените трици лесно омекват и нежно галяд небцето. Много хора ги консумират във вид на кашичка с прясно мляко, ароматизирано с канела, ванилия, кафе, портокалов цвят или чисто.

Други ги предпочитат под формата на палачинки или тиганици.

По принцип палачинките се правят с едно цяло яйце или само с белтъка му, ако имате повишен холестерол, една супена лъжица с връх овесени трици и една супена лъжица обезмаслена или нискомаслена извара. Изварата може да се замести с обезмаслено прясно мляко в количество, зависещо от гъстотата, която искате да придадете на сместа.

За яйцето идеалното би било, когато имате време, тоест почти никога, да отделите белтъка от жълтъка, да разбиете на сняг белтъка и тогава да добавите жълтъка. Така палачинката става още по-пухкава. Ако нямате проблем с холестерола, използвайте цяло яйце, по-засищащо е.

На хората, които по време на диета трудно се въздържат от ядене и страдат от липсата на любимите глуциди, бихме препоръчало да увеличат дневната доза палачинки, но като ги приготвят само с белтък.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе