Най-добри упражнения за отслабване у дома

Най-добри упражнения за отслабване у дома
Добра форма

Най-добри упражнения за отслабване у дома

Чудили ли сте се от какви упражнения се нуждаете за отслабване? Упражненията са от съществено значение за цялостното ви здраве. Доброто здраве и загубата на тегло са взаимосвързани. Ако човек има по-висок индекс на телесна маса, тогава той е предразположен към няколко заболявания като хипертония, диабет, холестерол и други сърдечно-съдови проблеми. Упражненията също стават много важни за ефективното управление на тези състояния. Ако сте диагностицирани с диабет, можете да изпробвате тези упражнения за диабет, за да поддържате нивата на кръвната си захар под контрол.

Искате да излезете с него? Поканете го

Тук може да намерите на най-добри цени, необходимите ви стоки за спорт и фитнес

 

4 златни правила за спортуване

6 упражнения за стягане на ръцете

5 упражнения, които можете да правите в леглото

Най-добри упражнения за отслабване у дома

1. Аеробни упражнения

отслабване
Най-добри упражнения за отслабване у дома снимка: pinterest

Ходенето се смята за едно от най-добрите упражнения за отслабване. Ходенето с бързо темпо е чудесно упражнение за изгаряне на калории. Програма за упражнения, която натоварва минимално вашите стави и може да бъде включена в ежедневните ви дейности.

Според много проучвания 70-килограмов индивид изгаря около 167 калории за 30 минути ходене със скорост от 6,4 км/ч. Наблюдава се също, че човек може да намали телесните си мазнини средно с 1,5% и обиколката на талията с 2,8 см, като ходи 50-70 минути 3 пъти седмично.

Джогингът и бягането се считат за кралят на упражненията за отслабване. Тези упражнения са интегрирани упражнения за цялото тяло. Ще укрепи краката ви и ще бъде много ефективен за коремните мазнини. Основната разлика между бягане и джогинг е темпото. Джогингът е между 6 – 9 км/ч, а бягането ще бъде около 10 км/ч.

Бягането и джогингът ще ви помогнат да изгорите съответно 372 калории за 30 минути и 298 калории за 30 минути. Комбинацията от тези 3 упражнения със сигурност ще ви помогне да подобрите мускулната си сила и общото телесно тегло, за да сте във форма и здрави.
Отделете 1 час от времето си и включете тези упражнения в рутината си.

Започнете с упражнения за ходене за 15 минути.
Увеличете темпото си и започнете да бягате за следващите 15 минути.
С постоянно увеличаване на темпото, бягайте още 15 минути.
Намалете темпото си и се върнете към джогинг за 10 минути.
Отпуснете тялото си и намалете темпото си и вървете 5 минути.

2. Прескачане или скачане на въже

отслабване
Най-добри упражнения за отслабване у дома снимка: pinterest

Пропускането на упражнения предлага цялостна тренировка на тялото и помага за увеличаване на мускулната сила, метаболизма и изгарянето на много калории за кратко време.

Редовното пропускане на упражнения ще донесе спокойствие и ще помогне за облекчаване на депресията и тревожността. Тренировката също така увеличава сърдечната честота, което води до по-бързо изпомпване на кръвта в тялото ви, за да поддържа сърцето ви в по-добро и здраво състояние. Заедно със сърцето, това упражнение се грижи за белите ви дробове, като ги поддържа функциониращи и здрави.

Всеки има отличително тяло и това кара процеса да постига различни резултати. Отслабване не е нищо друго освен изгаряне на повече калории, отколкото приемате, а пропускането със сигурност ще ви помогне да направите това. Тази форма на упражнение изгаря приблизително около 1300 калории на час.

На равна повърхност застанете с изправен гръб.
Уверете се, че краката ви са събрани и сочат направо.
Дръжте ръката си права, насочена надолу, близо до бедрата.
Скочете от земята и оставете въжето да мине под краката ви и го върнете обратно.
Повторете тези стъпки и увеличавайте непрекъснато скоростта на скачане.

3. Планк

отслабване
Най-добри упражнения за отслабване у дома снимка: pinterest

Упражнението Планк е една от най-ефективните тренировки за цялото тяло. Най-голямото предимство на тренировката на Планк е, че е насочена към повечето от основните мускулни групи в тялото. Укрепва вашите мускули в сърцевината, раменете, ръцете, гърдите, гърба и бедрата. Наред с тези предимства, упражненията Планк спомагат за бързото изгаряне на излишните мазнини и калории от тялото. Това упражнение е идеално за отслабване.

Тренировка, която изглежда проста и лесна, но е доста изтощителна и интензивна. Упражнението дъска е чудесен пример за това, че колкото по-дълго тренирате, толкова по-добри ще бъдат резултатите ви. Трябва да се съсредоточите върху задържането на позицията на дъска за по-дълъг период, за да постигнете бързи и по-добри резултати.

Планк упражнението има различни вариации, които са насочени към различни мускули и части на тялото. Всяка вариация е много полезна и продължава да подобрява вашата основна сила, телесен баланс, издръжливост и стойка.

Спуснете се в позиция за лицеви опори или стандартна дъска.
Сега огънете дясното коляно и го дръпнете към гърдите си.
Натиснете дясното коляно обратно в първоначалната си позиция.
Сега огънете лявото коляно и го приближете към гърдите си.
Натиснете лявото коляно обратно в първоначалната си позиция
Продължете горните стъпки около 20-25 пъти.

4.Клекове

отслабване
Най-добри упражнения за отслабване у дома снимка: pinterest

Упражненията за клек са известни като упражнения за укрепване на мускулите. Основната цел на това упражнение е да подобри долната част на тялото. Клековете помагат за изгарянето на калории и предотвратяват натрупването на мазнини в долната част на тялото. Това упражнение помага за подобряване на вашата мобилност и баланс, и дори ще ви помогне в процеса за отслабване. Начинаещият трябва да се стреми към 3 серии от 12-15 повторения на поне един вид клек, за да очаква по-добри резултати.

Модел на упражнение:

Застанете прави с краката си по-широки от ширината на бедрата с пръсти, обърнати напред.
Чрез огъване на коленете и глезените избутайте бедрата назад.
Седнете в клекнало положение, като държите петите и пръстите на краката си на земята.
Дръжте коленете си свити под ъгъл от 90 градуса и застанете успоредно на пода.
Изправете краката си, като натиснете петите си и се върнете в изправено положение.

Tagged , ,
на горе