Мощна магнитна буря ще достигне земята. Вижте кога…

магнитни бури септември
Интересно

Мощна магнитна буря ще достигне земята. Вижте кога…

Мощна магнитна буря ще достигне до повърхността на Земята, през следващите няколко дни. Магнитна буря или слънчево изригване е явление, което се счита за много често, тъй като засяга, както физически, така и психически телата на много хора по света. Ето защо е много важно да се знае кога ще достигне до повърхността на планетата.

Според прогнозите на експертите следващата магнитна буря се очаква да бъде с умерено силна степен.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

ДОМАШЕН МЕХЛЕМ – лек за тежестта в краката и непоносимите болки в ставите

Много силна молитва за здраве към Пресвета Богородица

Храни за добро здраве

Зеолит – минералът чудо за пълен детокс и пречистване на вода

Дърветата-естествени лечители

Вижте кога мощна магнитна буря ще достигне земята

мощна магнитна буря

Първите смущения на магнитосферата ще започнат още тази вечер, на 16 август 2022, но все още няма да оказват съществено въздействие.

Според метеоролозите, очакваната магнитна буря ще продължи чак до 19 август 2022 г. През този период, по-конкретно на 18 август 2022, силата на слънчевите енергии ще достигне до индекс 6 (класическа магнитна буря).

Ето защо, специалистите в областта считат, че дните ​​17, 18 и 19 август 2022 за най-рискови, защото очакваната сила на слънчевият вятър, които ще достигне до повърхността на земята, да бъде със средно силно ниво на влияние.

Степен на магнитните смущения, според Кр-индекса:

Ниво на

Кр-индекса

Състояние на магнитосферата Влияние върху човешкият организъм
Кр < 2 Спокойно магнитно поле Практически няма магнитни бури.
Кр = 2,3 Слабо смущение на магнитно поле, буря със слаба сила Може да не повлияе на благосъстоянието на метеочувствителните хора.
Кр = 4 Смущения на магнитното поле буря със средна степен на сила. Вероятни са леки неразположения.
Кр = 5,6 Класическа магнитна буря На метеочувствителните хора се препоръчва да предприемат превантивни мерки, за да укрепят здравето си.
Кр = 7,8 Силно смущение на магнитното поле, буря с висока сила Обичайно предизвиква главоболие с гадене, с повишаване на кръвното налягане.
Кр = 9 Силно геомагнитно смущение, не се определя като буря, а като мощна атака със слънчева енергия Експертите препоръчват да прекарвате такива дни у дома, да не шофирате кола или да бъдете изключително внимателни на пътя.

Как магнитните бури влияят на хората?

Въпреки факта, че магнитните бури се усещат главно от по-чувствителните към това хора, те могат да засегнат, дори и обикновените хора.

Най-честите симптоми са главоболие, спадане на кръвното налягане, болки в областта на сърцето и ставите, обостряне на симптомите на хронични заболявания, както и други симптоми, които се развиват от комбинацията на всичко по-горе. Те включват влошаване на настроението, безсъние, депресия и други неща, които могат да бъдат свързани с психическото здраве на хората.

В по-редки случаи, у някои хора, се наблюдават симптоми на летен грип – гадене, тежест в областта на слънчевия сплит, загуба на апетит, стомашно разстройство, парене по кожата, но без повишаване на телесната температура.

Препоръки за по-лесна поносимост на симптомите по време на магнитна буря:

Експерти от цял свят многократно са казвали, че няма универсален начин за борба с геомагнитните колебания. Така или иначе магнитните бури ще засегнат голяма част от световното население. Въпреки това, човек може да се придържа към някои елементарни правила, които ще му помогнат поне частично да отслаби силата на симптомите.

* Спазване на хранителен режим. Изключете от диетата пикантни, солени и мазни храни. Преминете към зелен чай, вместо черен и кафе. Яжте пресни плодове и зеленчуци.

* Увеличете физическа активност (ако имате тази възможност), тя трябва да бъде умерена, не повече от 25 минути на ден. Няма нужда да претоварвате тялото си.

* Ако е възможно излезте на разходка, това ще ви помогне да се разсеете, а също така ще подобри състоянието ви на фона на нестабилния енергиен поток.

* Ако имате възможност правете заземяване. Събуйте се боси и стойте така върху земната повърхност.

* Стойте далеч от антени и рутери.

* Прекарайте този период в спокойна атмосфера, решавайки и изпълнявайки всичките си дела в нормален ритъм, без бързане и нервно напрежение.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , ,
на горе