Можем ли наистина да отслабнем с йога? Попитахме експертите как да го направим правилно

Можем ли наистина да отслабнем с йога? Попитахме експертите как да го направим правилно
Добра форма Интересно

Можем ли наистина да отслабнем с йога? Попитахме експертите как да го направим правилно

 

 

Ако сте решили да правите йога за отслабване (или по -вероятно за загуба на мазнини), питате ли се дали наистина ще работи или не? Защото, ако се питате, не сте сами. Често, когато хората искат да променят формата на тялото си, се сещат за тренировки с тежести, бърпи и кардио тренировки, а не … за поза „стол“, нали?

 

Е, все още не зачерквайте йогата като начин за отслабване. Има много начини това да стане, както и безброй други ползи, далеч извън формата на тялото и процента на телесните мазнини.

 

И така, ние призовахме експертите да разкажат подробности за това как да постигнете здравните си цели по възможно най -добър начин и да отговорят на най -често задаваните ви въпроси. Печеливш.

Забележка: Много йоги тук биха спорили, че ако използвате йога само за отслабване, не се свързвате с истинската цел на движението – духовна практика, основана на древноиндийската мъдрост.

 

Възможно ли е да отслабнете, като практикувате йога?

Кратък отговор, да. Редовното движение и дефицитът на калории, са ключът към здравословното отслабване и практикуването на йога може абсолютно да ви свърши работа. Това обаче е много по -цялостен процес: „Това създава по -задълбочено осъзнаване на вашето физическо и психическо състояние, свързвайки дъха с движението в позите (асани)“, обяснява учителят по йога Александра Балди.

 

„Това по -дълбоко осъзнаване създава съзнателност и по -голяма интуиция към тялото ви, два ключови фактора, които са от съществено значение за отслабването“, казва тя.

 

 

Добре, ето как да се изчисли калориен дефицит

И науката подкрепя Балди: Стресовият хормон кортизол може да бъде основен инхибитор на загубата на тегло, както сочи проучване от 2016 г. на жени с наднормено тегло, публикувано в American Journal of Managed Care. Изследването показа, че възстановяващите сесии или Ин йога могат да доведат до същите резултати за отслабване в рамките на 12 седмици, както другите форми на йога.

Но как? Е, чрез понижаване на нивата на кортизол, чрез редовно разтягане, чрез последователна йога практика, жените успяват успешно да свалят телесните мазнини.

 

Колко често трябва да практикувате йога, за да отслабнете?

Що се отнася до това колко често трябва да посягате към постелката си за йога, Фи Кларк, инструктор по йога във FLY LDN,казва:

 

„Ако имате за цел да отслабнете, най-добре е да мислите цялостно за начина си на живот-това включва нивата на стрес, диетата, консумацията на алкохол и баланса между професионалния и личния живот. Вашата йога практика трябва да се разглежда като начин да изключите, да се свържете със себе си. След като нервната ви система е успокоена и нивата на кортизол са ниски, тялото ви е в много по -добра позиция за органично отслабване.

Моето предложение би било да практикувате между 3-5 пъти седмично и в рамките на това да включите поне една възстановителна йога практика“, казва Кларк. „Опитайте се да се уверите, че правите ежедневни разходки, за да останете мобилни. Опитайте по-често да сте сред природата, тъй като това също ще повлияе положително на вашето мислене и нервната система.“

 

„По -силовите практики ви позволяват да разтягате и движите тялото си по начини, които развиват по -силни и дефинирани мускули – както и причиняват умора“, обяснява Балди. „Така че, за по -интензивните стилове, като Ащанга или Пауър йога – които изгарят по -големи количества калории – препоръчвам три до четири пъти седмично.“

 

Кои стилове йога са най -добри за отслабване?

Според Балди, фокусирането върху динамични практики като Ащанга или Пауър виняса йога ще ви помогне да изгорите калориите ефективно, докато работите за постигане на целите си.

 

„Ащанга йога е динамична и физически трудна практика, която следва определена последователност от 26 пози, предназначени да пречистват тялото чрез генериране на топлина“, обяснява тя. „Пауър виняса йога, от друга страна, е бързо развиваща се практика, която създава дълбока вътрешна топлина, като същевременно обръща голямо внимание на правилното подравняване с последователност. Непрекъснатият аеробен поток и темпото на практиката са това, което води до изгаряне на калории. “

 

А ако сте напълно начинаещ?

Според треньорката Лия Ким, поздравът към слънцето е най-добре за начало, тъй като е удобна и сравнително лесна практика дори за начинаещи и стимулира цялата сърдечно-съдова система. Брилянтно.

 

„Поздравът към слънцето (Сурия Намаскар) е цикъл плавни пози и можете да увеличите интензивността и броя на циклите, за да увеличите физическото предизвикателство. Просто се уверете, че дишате, докато се движите “, съветва тя.

 

 

Tagged , , ,
на горе