Научете се да обичате правилно човека до вас и превърнете живота си в приказка

как да обичате правилно човека до вас
Любов и партньорство

Научете се да обичате правилно човека до вас и превърнете живота си в приказка

За да се поддържат дълготрайни отношения, естествено са необходими усилията и на двамата партньори. И двамата трябва да отделят достатъчно време един на друг, за да се наслаждават на това прекрасно усещане на радост и щастие във връзката си.

Не очаквайте любовта ви да процъфти сама, предупреждават психолозите. Това няма как да стане. Вие двамата ще трябва да положите усилия, а за да ги развиете успешно, ще ви помогнат следните правила. Важат както за мъжете, така и за жените.

Опознайте се възможно по-добре

За да изградите и поддържате успешна и трайна връзка, трябва да опознаете партньора си възможно най-добре. Разберете какво харесва или не. Разберете какви цели има в живота, какви са неговите житейски ценности и приоритети, какво иска да постигне, как вижда вашия съвместен живот по-нататък, колко деца иска да има, къде иска да живее и т.н.

Трябва да посветите възможно най-много време на партньора си и всеки ден да научавате нещо ново за него. Също така, не забравяйте да подкрепите любимия човек, ако среща някакви затруднения или проблеми. Бъдете до него. Уверете го, че ще сте заедно, независимо от ситуацията и, разбира се, наистина го направете. Доказвайте по всякакви възможни начини и при всеки удобен момент колко много обичате човека до вас. Това, заедно с останалите съвети по-долу ще поддържа връзката ви силна, без значение колко дълго сте заедно.

Покажете разбиране

Щастливите двойки, които са заедно от години, не винаги са еднакви като личности, но въпреки това си се разбират добре. Изграждането на успешни и трайни връзки е въпрос на време, търпение и воля. Нужно е отдаденост и разбиране от страна и на вас, и на партньора ви.

Всеки ден се интересувайте как е вашата половинка, засвидетелствайте внимание и грижи. Прекарвайте достатъчно време с любимия човек, говорете си за всичко, шегувайте се и от време на време си организирайте нещо романтично. Ей така, за разкош, без да е нещо кой знае колко голямо.

Не забравяйте, че във всяка връзка има възходи и падения. Те са своеобразен тест от Съдбата за сила – колкото да се види дали любовта ви може да преодолее всичко. Защото, когато сте заедно никога не трябва да се чувствате безпомощни или сами. Винаги трябва да усещате и да сте сто процента сигурни, че каквото и да се случи, че партньорът ви ще е там, ще ви помага и обича.

Редовна комуникация

Ако чувствате, че отношенията ви се влошават поради лични или финансови неприятности, говорете с партньора си за това. Изобщо, споделяйте му всички несгоди. Понякога хората си мислят, че могат да се справят сами и се опитват, наистина, но не се получава. Много лош вариант е и напълно пък да игнорират проблемите си, защото това само ще влоши ситуацията и ще създаде допълнителни бариери във връзката. Един от най-добрите съвети за поддържане на дълготрайна връзка е да разговаряте колкото се може повече с партньора си.

Свобода в отношенията

Не е нужно да сте заедно през цялото време. Нормално е и е много полезно двойките да прекарват времето си разделени, занимавайки се със собствените си хобита, четейки книги или просто разпускайки с приятели. Прекарването на времето сам ще ви накара дори да се концентрирате по-добре върху връзката.

Здравословни спорове

Здравословните конфликти създават положителни емоционални усещания между партньорите. Но когато между вас възникнат такива, не забравяйте да подчертаете, че това се случва, защото ви е грижа за вашите отношения и чувствата на партньора ви. Не се страхувайте да признаете грешките си. В края на конфликта винаги подчертавайте уважението си и наблегнете на това колко много означава другия за вас.

Честност и лоялност

Лъжата и измамата, по един или друг начин, винаги се разкриват, особено в дългосрочните връзки, защото лъжата обикновено се превръща в навик. Затова се опитайте да не лъжете партньора си, дори ако смятате, че това ще бъде от полза за връзката ви. По-добре го оставете да чуе лоши новини от вас, отколкото от някой друг. Честността и искреността спомагат за поддържането на силна връзка и създават повече доверие и комфорт между мъжа и жената. Така че, бъдете отворени с любимия човек и не крийте нищо.

Редовен интимен живот

Постарайте се да откривате нови неща в интимния си живот, които ще зарадват и двамата. Здравословната интимна връзка е другият ключ към щастливите отношения. Колкото и да сте уморени, не оставяйте ласките за друг път, защото и двамата се нуждаете от тях.

Кажете „Не“ на ревността

Доверието върви ръка за ръка с честността и лоялността. Всяка връзка се гради върху доверие. Затова прогонете всякакви съмнения от съзнанието си и бъдете уверени в своя партньор/ка. Няма нищо по-лошо или по-вредно от това да не се доверяваш на любимия човек и да го държиш постоянно под око. Много често именно при такива обстоятелства хората са склонни да изневеряват, ей така, напук. Бъдете уверени в себе си и чувствата на човека до вас – това е най-сигурният начин да спрете да ревнувате безпричинно.

Tagged , , , , ,
на горе