Мило момиче, заслужаваш цялата любов на този свят! Пожелавам ти я от сърце

Мило момиче, заслужаваш цялата любов на този свят! Пожелавам ти я от сърце
Любов и партньорство

Мило момиче, заслужаваш цялата любов на този свят! Пожелавам ти я от сърце

Да бъдеш състрадателна към себе си не означава да си снизходителна и да се увличаш, да хвърляш цялата си отговорност на вятъра – това означава да правиш това, което е най-добро за теб. Като всичко, което има значение, това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Ключът е да го приемеш постепенно.

Всеки път, когато разпознаете признаците, че трябва да се успокоите, практикувайте намерението си да се отнасяте към себе си като към някой, когото обичате. Не е чак толкова трудно. Трябва да опиташ, нали?

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Как да го направиш

Обичай себе си

Да се отнасяте към себе си като към някой, когото обичате, е прекия път към любовта към себе си. Така че, преди да започнете това пътуване, трябва да разберете какво включва то. Любовта към себе си означава да можеш да видиш собствената си стойност. Когато обичате себе си, нямате нужда от други хора, за да потвърдите собствената си стойност.

Ако да стигнете до там да изглежда смущаващо или дори невъзможно, започнете по същия начин, по който бихте започнали да обичате друг човек: като изберете. Не се влюбвате изневиделица – разпознавате нещо привлекателно в един човек и отваряте сърцето си да го обичате. По същия начин можете да решите да обичате себе си.

Отнема много време, а някои биха казали, че е пътуване през целия живот. Но добрата част е, че с всяка стъпка от пътя, докато любовта ви към себе си расте, вие постепенно ставате по-добри, по-любящи и по-щастливи в собствената си кожа.

 

Цени себе си

Помислете за всички различни неща, които правите всеки ден. Ако можете да накарате някой друг да ги направи за вас за един ден, бихте ли му благодарили? Разбира се, бихте го направили, защото е много. Не заслужавате ли същото? Вътрешният глас може да ви казва, че трябва да продължите напред и никога да не спирате, но любовта към себе си е това, което ще ви тласне напред. Да цените себе си също означава да цените всички, които са ви помогнали да станете човека, който сте днес.

Ако не знаете как да го направите, помислете как бихте споделили на най-добрия си приятел, че го цените. Благодарете на себе си. Направо кажете „благодаря!“ В началото може да се почувствате странно, но ако сте конкретни за какво си благодарите, ще започне да се чувства нормално.

Можете също така да покажете благодарността си чрез положително самоутвърждаване. Направете си комплимент. Можете ли да приемете комплимент? Ако не знаете как да го направите, вземете тефтер и запишете по едно нещо, за което трябва да получавате комплимент всеки ден.

След известно време ще се изненадате колко хубави неща имате да кажете за себе си. Пазете се. Хранете се добре, спортувайте, спете достатъчно. Всички тези основи са това, от което спестяваме, когато става дума за самите нас.

Обичайте на първо място себе си, защото никой друг няма да го направи. Бъдете благодарни за всичко, което имате и по този начин ще постигнете мир със себе си. Отвръщайте на лошото с усмивка и не позволявайте на негативните емоции да превземат живота ви.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:
Истинската любов – красивата мечта на всяка жена

За успешен брак трябва и двамата партньори да полагат усилия

Диагноза „Несподелена любов“ – болезнената надежда, която никога не умира

Tagged , , , , ,
на горе