С принципите на Даоизма менопаузата може да се отложи

С принципите на Даоизма менопаузата може да се отложи
Добра форма

С принципите на Даоизма менопаузата може да се отложи

Женското тяло, според опита на даоистите, е по-добре приспособено да получава и адаптира допълнителна жизненост. Следователно имаме възможност да живеем по-дълго и да подобрим качеството на живота си с напредване на възрастта.

С принципите на Даоизма менопаузата може да се отложи

7 ранни признака на менопауза

Великолепна и на 55: Памела Андерсън говори за менопаузата и нейните съвети за красота

Пчелните продукти помагат на жените в менопауза

С принципите на Даоизма менопаузата може да се отложи

В даоистката медицина има ясни стандарти по отношение на менопаузата: китайците вярват, че животът на жената протича въз основа на 7-годишни цикли. Седмият цикъл – тоест след 49 години – е времето на „изключване“ на репродуктивната функция. Даоистите обаче вярват, че ние имаме способността да контролираме тази функция: по желание менопаузата може да се отложи, а периодът на раждане може да бъде удължен или, обратно, съкратен. Как и защо да го направим? Нека да говорим!

Даоистката медицина е изградена върху идеята, че имаме енергията Ци – жизнената сила, „горивото“, върху което работим. През целия живот ние получаваме тези сили от храна, сън и хранене, а също така ги изразходваме за отопление, движение, социални постижения и всичко, което правим.

Според даоистите много енергия се изразходва за раждане на дете. Следователно с възрастта, когато нивото на жизненост естествено намалява, менструацията се изключва. Тялото започва да пести „гориво“ за функциите, от които оцеляването не зависи. Можете ли да живеете без менструация? Със сигурност! И така, изключваме и преразпределяме жизнеността към по-важни задачи.

Сега си представете, че като знаете всичко това, вие имате възможност да станете абсолютен мениджър на своите жизнени сили. Какво бихте направили тогава? Ето как отговарят на този въпрос даоистките майстори, практикуващи женски чигонг.

С принципите на Даоизма менопаузата може да се отложи

Доброволно излизане от цикъла

Жените, решили да практикуват женски чигонг в манастирите, имат възможност да спрат цикъла си с помощта на специални упражнения. Това е практика, която се предава от поколение на поколение в даоистката традиция.

Защо да го правиш

В името на запазването на жизнеността и активното й натрупване.

В даоистката традиция се смята, че тялото подхранва духа. Тоест, за да се достигнат висоти в духовните практики, е необходимо да се създаде силно тяло, изпълнено с жизнена енергия. И това може да стане чрез качествено спестяване на репродуктивната функция, както и чрез специални дихателни практики за натрупване на енергия.

Този път, разбира се, не е за всеки. За щастие, ако има практики, които изключват репродуктивната функция, има упражнения, които я поддържат.

С принципите на Даоизма менопаузата може да се отложи

Отлагане на менопаузата

В даоистката традиция човек може да натрупа жизненост, без да се отказва от менструацията. По този начин попълването на запасите няма да бъде толкова радикално – но ще бъде достатъчно, за да удължи младостта и да запази детеродната функция за достатъчно дълго време.

Такива упражнения за попълване на ресурси, които се усвояват в рамките на женските даоистки практики, са по-популярни както в Китай, така и по света като цяло. Как изглеждат и как работят? Ето основните принципи:

1.Дишане за възстановяване на силата.

Даоистките практики учат на толкова дълбоко, спокойно, пълно дишане, че то носи многократно повече кислород в тялото и, според даоистите, повече енергия Ци.

2.Релаксация за обновяване.

Като част от практиките жените отпускат обичайните напрежения в областта на таза, поради което се нормализира кръвообращението на репродуктивната система. Благодарение на такова висококачествено обновяване на тъканите, органите запазват младостта и изпълняват функциите си, както в младостта – по-специално, хормоналната система е застрахована от изсъхване до доста дълбока възраст.

3.Натрупване на сила.

Ако една жена редовно практикува дао, тя започва да получава допълнителна енергия не само за „текущи разходи“, но и я натрупва. Енергийният ресурс расте, има повече увереност, спокойствие и сила. Ако погледнете даоистките майсторки, е доста трудно да се определи възрастта по тях: дори кожата, благодарение на „допълнителните“ натрупани сили, запазва еластичността и блясъка до дълбока възраст.

4.Управление на силите

В Китай практиките за управление на енергията са разработвани и усъвършенствани в продължение на хиляди години. Освен това, ако за мъжете практиката за натрупване на енергия изисква дългосрочна подготовка (мъжете трябва да „изпомпват“ тялото и да се научат как да медитират, за да преминат към попълване на дихателни упражнения), тогава жените могат да се занимават с даоистки практики от нулата.

infomax-logo-50-15-HW Най-добрите (и най-лошите) диети, следвани от звездитe

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе