Топ 12 добавки за лечение на хипертония
Добра форма

Топ 12 добавки за лечение на хипертония

Топ 12 добавки за лечение на хипертония, посочиха експерти. Някои природни добавки могат да повлияят положително на кръвното налягане. При хипертония те леко намаляват индекса на налягането, имат положителен ефект върху инсулиновата резистентност и мощно антиоксидантно действие.

Как мислите влияят на нашето здраве и кои са първите сигнали от тялото: 4 начина за стопиране на негативния поток от мисли

ЗАЩО МАЗАНЕТО НА ПЕТИТЕ С ЙОД Е ТОЛКОВА ПОЛЕЗНО?

Програма за детокс: Как да намерим „златната среда“ в грижа за здравето

Ето пълен списък на тези добавки за лечение на хиретония

Как да нормализирате кръвното налягане у дома?

Успоредно с конвенционалното лечение, можете да включите в диетата си хранителни добавки, които имат положителен ефект върху кръвното налягане. Те включват магнезий, калий, фибри и някои други добавки, които ще помогнат за контролиране и балансиране на кръвното налягане.

Използването на естествени добавки е добра стратегия за балансиране на кръвното налягане.

Важно е да запомните, че някои от тях взаимодействат с лекарства за кръвно налягане (ACE инхибитори и бета-блокери). Затова винаги, преди да започнете прием на някоя хранителна добвка, се консултирайте с вашия лекуващ лекар. Не си ги назначавайте сами, тъй като добавките, наред с полезното си действие, могат и да навредят. Лекарят ще препоръча кои стойности на минерали и витамини в организма си струва да изследвате с кръвен тест, за да се види дали имате недостиг на някое от тях. Съответно е важна и дозировката на препарата, който ще приемате, но тя също се определя в зависимост от наличието на даден минерал или витамин в тялото ви, което може да определи категорично само кръвен тест.

И така, вижте 12-те полезни за кръвното добавки:

Магнезий (Mg)

Доказано е, че добавките с Mg постигат леко, но клинично важно понижение на кръвното налягане. Важно е да изберете бързоусвоими Mg добавки.

Калий (K)

Пациентите с високо кръвно налягане се съветват да приемат калий успоредно с контролиран/намален прием на натрий (Na).

Фолиева киселина

Въвеждането на фолиева киселина най-малко 5000 mcg / ден в продължение на най-малко на шест седмици може леко да намали систоличното кръвно налягане. Но значителен клиничен резултат се постига чрез подобряване на ендотелните функции.

Витамин D

Ниското съдържание на витамин D се свързва с вероятността от хипертония.

CoQ10

Коензим Q10 е в състояние да намали систоличното налягане до 17 mm Hg. и диастолното налягане до 10 mm Hg. няма ясни нежелани реакции при пациенти с хипертония.

Фибри

Активният прием на фибри помага за предотвратяване на високо кръвно налягане.

Ацетил-L-карнитин

Ацетил-l-карнитинът е в състояние да намали артериалната хипертония, инсулиновата резистентност, хипоадипонектинемията при пациенти с повишен риск от сърдечносъдови заболявания.

Чесън

Известно е, че чесънът е силно и безопасно средство за високо кръвно налягане.

Мелатонин

Приемът на тази добавка намалява кръвното налягане през нощта при пациенти с нощна хипертония.

Омега-3

Омега-3 полиненаситените мастни киселини от източници, като риба и рибено масло, са показали, че подобряват хипертонията.

Пикногенол

12 седмици прием на Пикногенол (извличан от френска морска кора) подобрява контрола на захарен диабет, сърдечни патологии и спомага за намаляване на дозата на антихипертензивни лекарства.

Антоцианини

Това са лилави, червени, сини пигменти, открити в боровинките, черешите, наровете и други растителни храни, които са с високо съдържание на антиоксиданти. Консумацията на сок от нар от хора с каротидна стеноза помага за намаляване на дебелината на артериите и систоличното кръвно налягане. Причината за това са силните антиоксидантни свойства на този продукт.

infomax-logo-50-15-HW Ето диета, с която Ким Кардашиян свали 30 кг за кратък период от време

infomax-logo-50-15-HW Шкембето изчезва от 9 часа сън и повече протеини

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе