аксесоари за кърмене
Идеи за дома

Кърмене – какви аксесоари ми трябват

Едва ли има жена, която не иска да кърми детето си. Истината е, че онези, които не го правят, обикновено нямат възможността поради прием на лекарства или просто не са успели.

При някои жени кърменето наистина може да се превърне в кошмар и изключително трудно занимание. Това обаче може да се промени и да подпомогне както с консултант по кърмене, така и с нужните аксесоари, които ще спестят множество неудобства, усещане за дискомфорт и изобщо невъзможност за справяне със задачата. Вие какви аксесоари ви трябват за успешно и дълго кърмене на вашето мъниче!

Помпа за изцеждане на кърма

За мнозина от вас тя звучи по-скоро като лукс и удобство, но истината е, че трябва да стигнете до момента на кърмене, за да осъзнаете колко важна е помпата. Дали ще вземете ръчна помпа за изцеждане на кърма, или електрически модел, бъдете сигурни, че с нея ще ви е много по-лесно и удобно.

Съдове за съхранение на кърма

Обикновено става въпрос за големи контейнери за съхраняване на кърма, които да прибирате във фризера (кърмата има срок на годност половин година, ако е замразявана). Наред с това, задължително е да купите и достатъчно шишета за мляко, както и резервни накрайници с биберон. За целите на тяхното почистване се сдобийте и със стерилизатор, както и със специална бебешка козметика за съдове и четка за почистване на шишетата.

За вашето удобство

Нощното кърмене е изключително изтощително, но през първите няколко месеца без него няма да минете. За да си осигурите минимален комфорт по време на това продължително безсъние, ви съветваме да си купите гнездо за кърмене или специална възглавница за кърмене. И в двата случая нощите за вас ще станат по-малко напрегнати, а безсънието – с една идея по-поносимо. Ако усетите разраняване и болка в зърната и гърдите, задължително си купете протектор за зърна или крем за раздразнени зърна.

Tagged , , , , ,
на горе