Коензим Q10 за жени: за какво е нужен и как да го приемате

Коензим Q10 за жени за какво е нужен и как да го приемате
Добра форма

Коензим Q10 за жени: за какво е нужен и как да го приемате

Коензим Q10 за жени: за какво е нужен и как да го приемате, посочват експерти. Коензим Q10 е мощен антиоксидант, който удължава младостта на тялото като цяло и на кожата в частност. Недостигът на коензим е една от причините за стареенето.

До определен момент от живота изглежда, че някъде вътре във вас е скрит неизчерпаем източник на енергия. Такъв вид енергизираща батерия, която в началото ви позволява да комбинирате пълноценно учене, работа и излизане с приятели до сутринта. След това идва раждането на първото дете, дистанционната работа, ходенето до офиса, почасовата работа, различни домашни задължения и занимания за развитие на бебето, фитнес през ден у дома. След това се появява второто дете, кръгът се повтаря, а батерията все още не се изтощава…

Но изведнъж нещо „щраква“ в тялото и просто искате да се залепите за телевизора с дни, да гледате турски сериали и да не правите нищо. Някой ще каже, че животът е заседнал, депресията е настъпила, целите в живота са се смесили и куп подобни теории. Някой ще ви посъветва да се стегнете, да изпиете петата чаша кафе за деня и да се втурнете по делата си с радостна усмивка. Но правилно ли е това? Ако не се открият сериозни здравословни проблеми, тогава може да се предположи, че тялото ви буквално е останало без сили. Защо се случва това?

Коензим Q10 за жени: за какво е нужен и как да го приемате

Искате ли да подобрите здравето и тонуса си без лекарства? Вижте как

6 ключови ползи от изграждането на устойчиви ценности в семейството

Омега-3 и омега-6 подмладяват кожата и тялото

infomax-logo-50-15-HW Мария Бакалова плава на яхта край бреговете на Сен Тропе с любимия си

За какво е нужен коензим Q10?

Сега модата за активен начин на живот е голяма. Трябва да сте в крак с всичко, да решавате работни проблеми, без да напускате бягащата пътека, да подобрявате английския си и т.н. Работата на тялото в режим „нон-стоп“ води до стрес, производството на Q10 постепенно намалява и имате по-малко енергия. Коензим Q10 е мастноразтворимо вещество, участващо в енергийния синтез на аденозин трифосфорната киселина (АТФ). Локализиран в митохондриите, той е пряк участник в почти всяка дейност в тялото.

Сушене и диети „без мазнини“

Диетите са много вредни за женското тяло, особено за репродуктивната система. По този начин изтощението и дисфункцията на яйчниците често се развиват във връзка с лошо или неадекватно хранене. Принуждавайки се да гладуваме, изключвайки здравословните мазнини от диетата си, ние се унищожаваме отвътре.

Проведени са редица изследвания, в резултат на които е установено, че коензим Q10 е профилактично средство срещу спонтанни аборти, мигрена и високо кръвно налягане. Ако тялото не е в състояние да синтезира енергия само, качеството на яйцеклетките намалява. Ако доставката не се попълни навреме, тогава за много жени няма да има шанс за пълноценно съществуване. Проучване, публикувано в списание Fertility and Sterility, установи, че добавянето на 600 mg Q10 дневно при жени на възраст от 35 до 45 години подобрява както качеството на яйцеклетката, така и степента на оплождане.

Коензим Q10 за отслабване

При правилно усвояване, коензим Q10 помага за намаляване на количеството подкожна мазнина, започва липолиза (процес на разграждане на мазнините), премахва токсините и отпадъчните продукти от тялото и ускорява метаболизма.

Други полезни свойства на коензим Q10:

  • нормализиране на дейността на черния дроб, сърцето и кръвоносните съдове;
  • благоприятен ефект върху нервната система;
  • нормализиране на нивата на кръвната захар;
  • подобряване на еластичността на кожата;
  • премахване на суха кожа;
  • премахване на кървене от венците.

Как да приемате Коензим Q10?

Препоръчително е да започнете с 30-90 mg на ден. Ако имате ниско кръвно налягане, опитайте да започнете с 15 mg, заедно с мазнини като омега-3, за да стабилизирате ефекта.

Имайте предвид, че при допълнително въвеждане на продукти с коензим, ефектът ще бъде по-значителен. И така, шампионът по съдържание на коензим е говеждото месо. На второ място е пилешкото. Но е по-добре да не пържите храните, за да не загубите полезните свойства на продукта. Оптималната температура за обработка е 115 градуса.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе