Как да тълкуваме еротичните сънища – примери и техните значения

Как да тълкуваме еротичните сънища
Интересно

Как да тълкуваме еротичните сънища – примери и техните значения

Според статистиката 93% от мъжете и 68% от жените сънуват еротични сънища. В тези на мъжете по правило има повече екшън, а при жените се залага на романтика. Въпреки че този въпрос е много личен и не всеки е склонен да споделя за това, психолозите имат мнение по въпроса защо сънуваме подобни неща.

Сънищата са нашето подсъзнание. Когато сме будни, то контролира желанията, чувствата, преживяванията. Когато заспим, тогава всичко това се проявява в сънищата. Между другото, лекарите-специалисти вярват, че не всички еротични сънища са резултат от проблеми в интимността. Нека разгледаме по-отблизо всичко, което нашето подсъзнание се опитва да ни каже. И така, как да тълкуваме еротичните сънища .

Психолозите са идентифицирали няколко посоки, в които се развиват действията в сънищата:

Интимност с бивша любов

Когато се събудите, си спомняте, че сте сънували „бившия“ в интимна сцена. Естествено, чувствате се малко засрамени, защото имате нова и щастлива романтична връзка от дълго време.

За какво е сигнал подобен сън:

Подсъзнателно сравнявате вашите минали и настоящи взаимоотношения. Ако предишната връзка е била лоша, тогава просто се страхувате, че и с новата ще се получи същото и отново ще бъдете нещастни.

Настроили сте се на интимна вълна с мъж и някой ви прекъсва

Ако сънувате, че някой влиза в стаята точно в най-неподходящия момент и ви пречи да реализирате плановете си, това също е специален знак.

За какво е сигнал подобен сън:

За вас е много важно да бъдете приети чистосърдечно от вашия човек и близкото му обкръжение.

Не намирате спокойно място за интимни преживявания

На сън искате да осъществите полов акт, но не можете да намерите стая, в която никой да не ви пречи. Навсякъде е претъпкано, а желанието ви е толкова голямо, че едва се удържате.

За какво е сигнал подобен сън:

Търсите идеалния партньор за себе си. Може би сегашният не ви подхожда с нещо. Ако пък нямате такъв, просто искате да се появи по-скоро. Психолозите отбелязват още, че подобни сънища често се сънуват и в края на връзката (например преди развод).

Правите любов с непознат

Ако сънувате, че правите любов с непознат, това също не е случайно и този сън не ви се явява току-така.

За какво е сигнал подобен сън:

Връзката ви задушава и искате да бъдете по-свободни. Изразява нежеланието ви да мислите за бъдещето с настоящия си партньор, да се задълбочавате в детайлите от живота му, да споделяте трудности с него – с две думи, подсъзнанието ви насочва да си потърсите друг.

Неосъществен любовен акт с красив мъж

В съня си виждате красив млад мъж, който нежно ви прегръща, целува и заедно лягате на леглото, но изведнъж той си отива (изчезва) и не можете да го върнете.

За какво е сигнал подобен сън:

Възможно е току-що да сте имали сърдечни проблеми, например раздяла с любим човек. Страхът от повторение на ситуацията и болката, която ви е причинило всичко това, намира израз в този сън. Друг вариант е, че се притеснявате, че не можете да привлечете правилния мъж в живота си.

Любовен акт със знаменитост

Ако сънувате, че сте в интимни отношения с някоя популярна личност, това също не е случайно.

За какво е сигнал подобен сън:

Мечтаете за големи постижения в живота си. Избрали сте този човек като пример за подражание и затова го виждате насън.

Интимност с колега

Може да е колега, към когото нямате никакви намерения и ви се струва супер странно, че сънувате подобно нещо.

За какво е сигнал подобен сън:

В сънищата приятелството и съчувствието често са украсени с еротика. В действителност това може да не означава абсолютно нищо, освен топли приятелски отношения. Въпреки това, помислете, дали пък наистина не си падате по този колега?

Смяна на пола

Понякога може да сънувате, че насън си сменяте пола си.

За какво е сигнал подобен сън:

Искате да разберете по-добре партньора си, за да няма разногласия помежду ви.

Tagged ,
на горе