Как да разпознаем успешния бизнесмен по облеклото

Как да разпознаем успешния бизнесмен по облеклото
Мода

Как да разпознаем успешния бизнесмен по облеклото

Всеки знае, че облеклото красноречиво характеризира човека. В този смисъл, успешният бизнесмен си личи и по дрехите. Ето как да го разпознаете.

Класически костюм

Основата на целия мъжки гардероб е така нареченият класически костюм. Всички обичаме свободата на движение и удобството, но със сигурност можете да се чувствате комфортно не само в анцуг, а и в един добре ушит костюм. Успешните бизнесмени не могат да си позволят стайлинг, подходящ единствено за фитнес тренировки.  Костюмът трябва да е перфектно съобразен с размера и характеристиките на фигурата, най-добре изработен по поръчка. Той трябва да присъства в гардероба на всеки мъж – независимо от професията му.

Идеалният вариант е да разполагате с три класически комплекта в основни нюанси – черен, тъмно син и сив. Така ще сте подготвени за всички поводи. Обърнете внимание на свободата на раменете, достатъчната дължина на ръкавите и липсата на гънки на гърба.

Небрежен външен вид – панталон и яке

Този вариант на обличане е по-близо до концепцията за небрежен вариант, където удобството и практичността са изведени на преден план. През последните години водещите световни фабрики създават своите колекции от платове, насочени специално към бизнесмени, които са постоянно на път. Яке тип чино, панталон с маншети – това е прекрасен избор изборът за тези, които искат да изглеждат стилно и да едновременно с това да им е удобно.

По отношение на якетата също съществуват различни варианти. За ежедневно облекло са подходящи по-леките модели, например къси, прилепващи строго към фигурата якета с тесни ревери. Ако не обичате цветни експерименти, обърнете внимание на текстурирани тъкани като коприна, вълна и лен. Можете да допълвате небрежната визия от панталон и яке с всичко -от ризи и поло ризи до дълги ръкави и джъмпери.

 Риза

В контекста на основния мъжки гардероб ризата изглежда много добре. Добре е да се запасите с няколко бели ризи и няколко други класически нюанса – черно, тъмно синьо и, например, бордо – червената палитра е изключително актуална в момента.

Основното нещо е да изберете риза, която да допълва перфектно вашата фигура. Но не забравяйте за свободата на движението, както и за удобното дишане, когато горното копче е закопчано.

Палто

Това е една от вечните тенденции, която винаги изглежда изключително елегантна. Освен това, добре скроеното палто, изработено от качествени материали, е една доста трайна инвестиция в гардероба. При подходяща грижа вълненото палто може спокойно да ви изкара няколко сезона.

Обувки

Също толкова важен елемент от бизнес гардероба, чието качество и външен вид определят цялостното впечатление от човека, са обувките. Не бива обаче да си спестявате и пренебрегвате грижите за обувките, изработени от естествени материали.

Аксесоари

Те са задължителни, ако искате да придадете индивидуалност на визията си. Вратовръзка, обемен вълнен шал, копчета за ръкавели, колан, че дори и чорапите могат да се превърнат в чудесен акцент, който да потвърди безупречния ви вкус.

Не забравяйте за кожените изделия: портфейли, чанти и куфарчета. Ако пътувате много, една чанта, изработена от естествена кожа е отлично място за съхранение на документи – елегантен и практичен спътник в пътуването, който определено ще подчертае статуса ви.

Tagged ,
на горе