Как да премахнете петна от шоколад от дрехите

Как да премахнете петна от шоколад от дрехите си
Идеи за дома

Как да премахнете петна от шоколад от дрехите

Няма нищо по-добро от това да се насладите на вкусно шоколадово лакомство… и нищо по-лошо от това то да попадне върху дрехите ви, особено ако сте на публично място. Така, хем ще развалите приятния момент и ще се почувствате неловко, хем след това ще ви се наложи да отделите доста време, за да почистите петната. Остатъците от шоколад, заедно  с тези от кафето, доматите и червеното вино са едни от най-трудните за премахване. Ако някога сте попадали в подобна ситуация и не сте знаели как да се справите, вече имате късмет. Може да е трудно, но определено не е невъзможно, стига да знаете как да третирате проблемните участъци. Ето и някои съвети:

Първо свалете дрехите от себе си и отърсете излишния шоколад в кофа за боклук или мивка. Не търкайте зоната в този момент, защото ще рискувате да вкарате шоколадовото петно ​​в тъканта.

Изплакнете петното в мивката със студена вода, не използвайте топла или гореща. Оставете водата да тече директно върху долната или задната част на дрехите, за да отстрани колкото се може повече от шоколадовото петно.

Сипете върху течност за миене на съдове или течен препарат за пране върху петното и го оставете да престои 5 до 10 минути.

Накиснете дрехата в студена вода. Докато е потопена, започнете да търкате зацапаната област, докато петното изчезне или започне да намалява.

Ако петното не е премахнато, нанесете обезмаслител върху повърхността му. Следвайте инструкциите на опаковката и след това третирайте, както обикновено, с прах, запазващ цветовете. Ако петното е премахнато, изперете, както обикновено. Ако премахвате шоколад от бели дрехи, можете да използвате обичайно белина, ако това е нормалната ви рутина.

Ако петното все още остава, след като извадите дрехите от пералнята, не го поставяйте в сушилнята, тъй като топлината ще го запечата. Вместо това оставете дрехата да изсъхне и я занесете на химическо чистене.

Tagged , , ,
на горе