Какъв тип да са първите играчки за нашето бебе

първите играчки за бебето
Идеи за дома

Какъв тип да са първите играчки за нашето бебе

От кога можем да купуваме играчки за своето бебе? На колко месеца трябва да стане, за да му поверим изобщо нещо в ръцете без риск то да се нарани или да получи алергична реакция? Има ли изобщо надежда за майките да намерят интересна залъгалка за бебе, с която то да се занимава, докато тя си вземе кратка глътка свеж въздух?

Разбираме вашите опасения и вашите желания, но истината е, че до 1-годишна възраст вариантите за играчки за бебета са малко, а и дори да опитате всичко, не е сигурно, че ще успеете да задържите вниманието му в един предмет за повече от половин час. Това обаче съвсем не означава, че не трябва да стимулирате детското развитие, както и това на фината моторика. Съществуват, макар и малко, играчки, подходящи за най-малките. Ето кои може да са първите играчки и на вашето бебе.

Плюшена играчка за гушкане

Това, може би, е най-доброто попадение, с което една майка с неспящо дете може да си улесни живота. Тези пухкави и меки играчки са идеални за успокояване на неспокойното бебче, особено онова, което трудно заспива и винаги има нужда от внимание и нечие присъствие.

Музикална въртележка за кошара

Най-често тя се върти и пее или поне е достатъчно шарена и интересна за привличане на вниманието на детето. Педиатрите съветват да монтирате такава след втория месец, когато бебето започва силно да се впечатлява от различните цветове и форми. Някои от моделите са с успокояващи приспивани мелодии, което допълнително ще ви улесни в опитите да укротите неспящото бебче.

Чесалка за зъби

Снабдете се с такава, когато усетите, че първото зъбче е на път да избие. Периодът с никненето на първите зъбки е доста стресиращ за детето и ще видите, че то ще започне постоянно да мушка нещо в устата си, за да се почеше, защото венците се възпаляват и предизвикват дразнене и сърбеж.

Tagged , , , , , ,
на горе