Какво символизират любимите ви цветя

Какво символизират любимите ви цветя
Интересно

Какво символизират любимите ви цветя

Вероятно купувате букети въз основа на видовете цветя, които вашият получател харесва най-много или които изглеждат и миришат най-красиво. Понякога обаче това не е достатъчно. За да ви помогнем в избора, ви предлагаме да се запознаете със символиката на десет от най-любимите на повечето хора цветя.

Лилия

Букетите от лилии са едни от най-веселите цветя. Те имат ярка символика, като всеки цвят носи различно значение. Белите означават чистота, розовите – просперитет, червените – страст, оранжевите – гордост, а жълтите – благодарност.

Магнолия

Тези зашеметяващи цветове често украсяват дърветата при настъпването на пролетта, карайки всички, които ги видят, да се вълнуват за идващия сезон. Ето защо е съвсем логично те да означават любов към природата.

Перуника

Тези царствени цветя отдавна са свързвани с кралските особи, но също така и с мъдрост и уважение. Техните пищни цветове със сигурност предполагат същото. Това означава, че определено е комплимент, ако получите такъв букет.

Червена роза

Това вероятно не е новина за никого, но червените рози са едни от най-романтичните цветя изобщо. Те са идеален подарък за Свети Валентин, като символизират любов и желание.

Маргаритка

Маргаритките представляват невинност и с техните весели, слънчеви малки „лица“ тази символика определено има смисъл.

Слънчоглед

Легендата разказва, че когато испанските изследователи достигнали Америка, те мислели, че слънчогледите са направени от истинско злато. Можете ли да ги обвините? Разбира се, те сгрешиха и така слънчогледът получи своята символика за „фалшиво богатство“.

Лале

Червената роза не е единственото цвете с романтично значение. Лалетата в този цвят също се считат за знак на любов, като са особено красиви през пролетта.

Еделвайс

Еделвайсът е символ на смелост и преданост – вероятно, защото успява да вирее в суровите алпийски условия.

Хризантема

Хризантемата има едно просто послание: честност. Те изглеждат прекрасно, както в градината, така и като част от есенния букет.

Лавандула

С прекрасния им аромат до красивия им лилав оттенък, получите ли букет от лавандула, знайте, че това е послание за отдаденост. Това цвете има успокояващи терапевтични свойства, така че това може да бъде идеален подарък за някой, който се нуждае от релаксация.

Tagged ,
на горе