Виж кои са най-честите интимни проблеми при младоженците

Любов и партньорство

Виж кои са най-честите интимни проблеми при младоженците

 

Интимните отношения между младоженците придобиват съвсем различен блясък, след брака. Независимо от това дали преди да си кажете „да“, сте живели заедно и сте били физически интимни. Ако пък си почитателка на старомодната тенденция да се пазиш за първата брачна нощ, то със сигурност има какво да научиш за твоя партньор в сексуално отношение. Може би си нетърпелива да опознаеш света на интимността след брака и удоволствието, което носи, но колкото и вълнуващо да ти звучи, ако е напълно непознато и ново за теб, може би ще срещнеш и някои проблеми. Докато физическата интимност е съвсем очаквана и нормална, то проблемите, които идват с нея, са най-неочаквани за младоженците. Сексуалните отношения са особено важни да поддържат брака и отношенията между двойките. Проблемите, с които се сблъскват повечето партньори, често изглеждат нерешими на пръв поглед. Но за всеки проблем си има решение, независимо какъв е той.

Предлагаме ти няколко съвета за това как да разрешиш проблемите в интимността с твоя съпруг. Заслужаваш да се насладиш на първата брачна нощ, както и на всички останали нощи, споделени с него.

Колко често младоженците трябва да правят любов

Правилният отговор е – колкото пъти искат. Нормално е отначало да правите любов по няколко пъти на ден, защото либидото се засилва през първите няколко месеца от брака. Няма значение от това колко често сте интимни. Единственото важно е и двамата да имате желание и да сте на едно мнение. Твърде вероятно е да изпитваш дискомфорт, както физически, така и емоционален, относно това колко често правите любов. Възможно е един от вас двамата да е по-сексуален и да изпитва постоянно физическа нужда от това, а другия да изпитва неудобство от силното желание на партньора си. Ако изпитваш някакъв дискомфорт, незабавно трябва да споделиш със съпруга си и двамата да го разрешите.

Нужно ли е да се пазите

Независимо от факта, че вече сте брачна двойка, безопасността си остава на първо място. Преди да започнеш да водиш полов живот със съпруга си е препоръчително да посетиш гинеколога и да се увериш, че всичко е наред. Използването на предпазни средства по време на полов акт също е нужно. Това, че си омъжена за него, не означава, че си готова да бъдеш майка, нито пък той е подготвен да е баща. Грешните знания и техники често водят до нежелана бременност, която понякога носи със себе си неочаквана реакция от страна на твоя съпруг. Затова безопасността си остава преди удоволствието и страстите.

Проблеми по време на половия акт

Проблемите, с които ще се сблъскате със съпруга ти като преждевременна еякулация или липса на оргазъм, не бива да се отразяват нито на отношенията ви, нито на самочувствието. Те са в следствие от липсата на опит и от двама ви, както и притеснението, което изпитвате, докато правите любов. Физическата интимност се усъвършенства с времето и практиката, и това, че сега не ви се получава, не означава, че вечно ще е така.

Митовете влияят на мислите

Повярвайте – романтичните филми и книги са вдъхновени от всичко друго, но не и от реалността. Загърби митовете за първата брачна нощ и цялата тази сладникава представа за любовта като цяло. Ти не си актрисата от сериала, а жена, която току-що се омъжи за човека, когото обича, но любовта ви няма нищо общо с тази на екрана.

Липса на комуникация

Това е най-голямата грешка, която правят повечето младоженци. Ако не говориш със съпруга си за сексуалните си нужди, той няма как да разбере какво харесваш и искаш. Значението на интимните отношения е ключово в брака, но липсата на комуникация води до проблеми в интимността.

Управление на времето

Още един проблем за съпрузите. Ако след медения месец, любовната ви приказка свърши и на нейно място застане работата, домакинството и семейството и приятелите, със сигурност това ще се отрази на брака ви. Независимо от вашите ангажименти, имате нужда един от друг, както емоционално, така и физически. Не позволявайте на тези неща да потушат желанието за интимност. Сега, повече от всякога трябва да правите любов и да се наслаждавате вашия брак. Всичко останало може да почака.

Вижте още ⤵️

Има ли щастие в токсичната връзка

Знаци,  че бракът ти е към своя краи

Чести спорове с партньора-какво съветват експерти

 

 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
0 Споделено
Tagged , , , ,
на горе
Copy link
Powered by Social Snap