Името на DIMASH вече стигна и до Марс
Лайфстайл

Името на DIMASH вече стигна и до Марс

През последните няколко години невероятният глас и чар на DIMASH  завоюва сърцата на безброй почитатели по земното кълбо, но неговото име вече е овековечено и на Марс.

Благодарение на неговите фенове, името му е вписано в специален микрочип на марсохода Perseverance, който успешно кацна на Марс в 45-километровия кратер Jezero на 18 февруари. На борда му се намират три микрочипа с имената на 10,932,295 човека , които са се записали на сайта на NASА за тяхната кампания “Send your name to Mars” ( Изпрати името си на Марс) .Всеки от записалите се получава и специален билет за марсохода Perseverance като сувенир .

По този повод Димаш отправи специални благодарности към своите верни почитатели, които той нарича Dears( Скъпи).

Димаш Кудайберген е роден в Актобе, Казахстан на 24 май 1994 в семейство на бележити музиканти. От 5 годишен свири на пиано и взема уроци по пеене . Родителите и преподавателите му забелязват, че детето има огромен потенциал .Той се научава да свири на  шест инструмента, но най – уникален е неговият диапазон на гласа, който обхваща цели 6 октави, от басов регистър до сопрано. След като завършва музикално училище и академия по изкуствата, той е поканен да пее в операта заради невероятните си гласови данни, но решава да се отдаде на поп музиката.

Още от малък участва на много музикални конкурси и печели  награди ,включително първо място на конкурса Славянски базар през 2015. Заслужена още по – голяма  световна слава придобива след участието си в китайското музикално шоу „Singer“ на Hunan tv през 2017.Въпреки че тогава е само на 22 години, той успява да стигне до финала и изпълнява песни на няколко езика, включително и китайски.

Изключителният му талант, страст към музиката, всеотдайност към публиката и достойно и скромно поведение въпреки вече звездния си статус,  заслужено му печелят безпрекословната любов и възхищение на почитатели от всички поколения. Гласът му несъмнено е неземен, а негови фенове дори кръщават на името му истинска звезда от съзвездието Андромеда. Със сигурност това име ще блести дълго и ярко на звездния небосклон.

 

Източници:

https://en.dimashnews.com/

https://www.instagram.com/kudaibergenov.dimash/

https://mars.nasa.gov/resources/24877/send-your-name-placard-attached-to-perseverance/

Tagged ,
на горе