Икономично пране? Ето как… - Щастливите жени - HappyWoman.bg

Икономично пране? Ето как…

икономично пране
Полезно Моето домакинство

Икономично пране? Ето как…

Икономично пране? Възможно ли е? Да! Ето как… Прочете следните правила за икономично пране и бъдете практична домакиня.  

Чеснова вода за неповторим цъфтеж на мушкато и орхидея 

Прост трик от десетилетия, който помага на стайните растения да не боледуват и винаги да цъфтят обилно, а разсадът да расте активно! 

ЛЕСНА ЗАКУСКА ❤“МЪРЗЕЛИВА“ БАНИЦА ❤ 

Чрез тези правила за икономичен режим, можете да облекчите натовареността на семейния бюджет. Включително за такива ежедневни задължения, като прането.

Икономично пране? Ето как можете да го постигнете.

Оказва се, че повечето хора не подхождат правилно към процеса по почистване на мръсно пране. Ако преразгледате навиците си и леко ги коригирате, в резултат на това само за една година ще бъде възможно значително да свиете текущите разходи по това задължително перо в домакинството.

Правила за икономично пране.

= Икономично пране с помощта на нощен режим.

Ако във вашият апартамент или къща е инсталиран модерен електромер, това означава, че прането на нощен режим ще ви бъде значително по-евтино, отколкото през деня. Съгласете се, че повечето от нас не се задълбочават особено, по кое време на деня да натиснат бутона за страст на този вълшебен домакински уред. За да бъде икономично прането, можете да го направите преди лягане и да изсушите прането сутринта.

= Зареждайте прането до максимален обем.

Съвсем логична стъпка, която почти всички домакини или мъже пренебрегват. Независимо от обема на дрехите за пране, машината ще използва електричеството, вода, перилни и други препарати. Следователно, ако барабанът се зареди до максимално допустимото тегло, броят на стартовете на устройството за една година ще бъде значително по-малък. Уредът ще издържи по-дълго, а собственикът ще плаща по-малко месечни сметки за вода и електрическа енергия.

= Елементарни познания по химия.

Те помагат не само в училищните дейности, но и в ежедневието. Ако имате тази възможност, не купувайте универсален прах за пране. Той ще се справи с много замърсители, но поради своята сила има висока химическа активност. За да не унищожите преждевременно влакната на дрехите и бельото, по-добре е да изберете 2-3 различни продукта за индивидуалните характеристики на тъканите. Включително за бяло спално бельо.

= Няма нужда от пране на високи градуси.

За да намалите още консумацията на енергия, си заслужава да перете на температура 30-40 градуса. Повечето тъкани са предназначени само за такива условия на пране. А съвременните прахове за пране започват да работят добре в топла вода на такава температура. Не е необходимо да вдигате градусите на вътрешния термометър 60-90 градуса по Целзий. Изключение могат да бъдат само кърпите и продукти за бебета.

= Спазване на точната дозировка.

Дори и да не разполагате с мерителна чашка под ръка, е добре да изберете всеки подходящ пластмасов контейнер за тази цел. С помощта на електронна кухненска везна измерете точното количество перилен препарат и сложете маркировки с черен маркер. Така няма да увеличавате количество почистващи препарати.

= Добра познаваемост на инструкциите за употреба.

Всяка модерна машина има много режими на пране. Ако дрехите не са силно замърсени и се нуждаят само от измиване на потта и естествените примеси от тях, тогава спокойно можете да се възползвате от бързия режим на пране – 30 минути са напълно достатъчни за това. Няма нужда да въртите любимите си спортни и ежедневни дрехи по 2 часа в барабана. Те няма да станат по-чисти, но консумацията на енергия, вода и здравина на тъканите ще бъдат безпощадно загубени.

Надяваме се, че тези лесни правила ще бъдат в изключителна полза за всяко домакинство.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
0 Shares
Tagged , , , , ,
на горе
Happy Woman Бюлетин
Вашият хороскоп, най новото от Happy Woman и актуални статии всяка седмица