12 грешки, които допускаме при избора на летни обувки

12 грешки, които допускаме при избора на летни обувки
Мода

12 грешки, които допускаме при избора на летни обувки

Както винаги по това време на годината, рафтовете на магазините ни глезят с богат избор от летни обувки за всеки вкус – било то като форма, цвят или цена. Но, стремейки се да изглеждате красиво, трябва да помните и за здравето, удобството и хигиената на краката.

Ние решихме да ви помогнем да направите правилния избор, като подготвихме илюстровано ръководство за често срещаните грешки, които хората допускат, когато избират обувки за топло време!

Ето кои са грешките, които допускаме, когато избираме летни обувки:

1. Носенето на обувки с равна подметка.

летни обувки
12 грешки, които допускаме при избора на летни обувки снимка: pinterest

Носенето на обувки с равна подметка повече от 1-2 часа на ден може да навреди на вашето здраве. Такива обувки не са предназначени да смекчат удара на петата върху повърхността на ходене, което означава, че вашият скелет получава микротравми при всяка стъпка.

Друг недостатък е, че краката ви остават в състояние на постоянно напрежение, което увеличава риска от навяхвания и други наранявания. Освен това телесното ви тегло не е разпределено равномерно по стъпалото. Можете значително да намалите тези вредни ефекти, като използвате ортотични стелки, но вашият най-добър избор за ежедневно носене все пак ще бъдат обувки, които поддържат формата си, с ток от 2-3 см. Вашите летни обувки на първо място трябва да бъдат удобни.

2.Носенето на лачени обувки.

летни обувки
12 грешки, които допускаме при избора на летни обувки снимка: pinterest

През най-горещото време на годината е по-добре да се въздържате от ежедневното носене на лачени обувки. Такива обувки нямат добри резултати, когато става въпрос за циркулация на въздуха и абсорбиране на влага. Освен това тези обувки са податливи на механични повреди и температурни промени (те са склонни да се напукат, когато термометърът падне до 14°F или се повиши над 77°F). Това не е добър избор за летни обувки.

3.Обувките са твърде големи.

Когато носите твърде големи обувки, всеки път, когато повдигнете крака си, напрягате мускулите, за да предотвратите падането на обувката. Това лесно може да ви накара да се спънете и да загубите равновесие. Обувките, чийто размер е твърде голям, са също толкова вредни, колкото и тези, които прилягат твърде плътно и най-вероятно причиняват мазоли. Не избирайте твърде големи летни обувки.

4.Обувките стоят твърде свободно.

летни обувки
12 грешки, които допускаме при избора на летни обувки снимка: pinterest

Когато обувките ви стоят твърде свободно, почти единственото нещо, което ги предпазва от падане, са пръстите на краката ви. Следователно мускулите на краката се натоварват, което може да ви създаде неприятна тътреща се походка. Освен това носенето на такива обувки може да доведе до деформации на пръстите и ставите, появата на мазоли, болки в коленете и гърба. Избирайте внимателно вашите летни обувки.

5.Подметката е твърде къса.

При сандалите, когато подметката е твърде къса, трябва постоянно да подпирате обувките с пръстите си, за да не паднат. Това означава, че мускулите остават напрегнати през цялото време, като натоварването върху стъпалото се разпределя неравномерно. Освен това рискувате да щракнете пета и да получите неприятна травма. Когато пробвате нови летни обувки, не забравяйте да се ориентирате към най-предната част на крака.

6.Подметката е по-дълга от стъпалото.

летни обувки
12 грешки, които допускаме при избора на летни обувки снимка: pinterest

Прекалено дългите подметки са често срещана характеристика на джапанките и сандалите, които имат каишка, минаваща между пръстите. При такива обувки разстоянието между върховете на пръстите и предния ръб на подметката обикновено е твърде широко за удобство.

Нормалното разстояние не трябва да е повече от 1 см. Това представлява границата на свобода на крака вътре в обувката. Когато маржът е твърде голям, ходенето става неудобно и опасно – нещо, което може да провокира тъканни и ставни заболявания. Освен това рискувате да се спънете, докато се изкачвате по стълбите. Внимавайте как си избирате вашите летни обувки.

7.Неправилно прилягане в областта на стъпалото.

Когато пасването е грешно, извивката на крака и извивката на подметката на обувката не съвпадат. В резултат на това кракът ви не лежи върху цялата повърхност на обувката, а само върху двете й най-външни точки: тази под петата и тази под топката на крака. Носенето на такива обувки причинява проблеми с кръвообращението и води до образуване на мазоли, прекомерно изпотяване и болки в краката. Вашите летни обувки трябва да бъдат удобни през цялото време.

8.Подметката е твърде тясна.

летни обувки
12 грешки, които допускаме при избора на летни обувки снимка: pinterest

Носенето на летни обувки., чиито подметки са твърде тесни за краката ви, създава неприятно впечатление. В допълнение, това може да допринесе за деформация на ставите на краката и да доведе до появата на буниони на големите пръсти. Тесните обувки често причиняват врастване на ноктите, както и дразнене на кожата, което води до образуване на мазоли.

9.Джапанки в града

летни обувки
12 грешки, които допускаме при избора на летни обувки снимка: pinterest

Освен ако не се разхождате по плажа или се излежавате край басейна, джапанките трябва да се избягват – особено в градските райони. Градските тротоари съдържат голямо количество бактерии, за да станете свидетели как краката ви събират филм от мръсотия, който съперничи на мръсна гъба за чинии. Вместо това заложете на украсени сандали, кожени пързалки или, ако имате нужда от повдигане. Този тип летни обувки са стилни.

10.Обувки от неестествени материали

През летните месеци е особено препоръчително да носите обувки от естествени материали, като кожа или текстил. Носенето на летни обувки от изкуствена кожа при топло време може да бъде опасно за вашето здраве, тъй като високите температури предизвикват взаимодействие на различните химически компоненти с кожата. Освен това такива обувки имат лоша вентилация на краката, което може да доведе до гъбични инфекции, протриване и рани.

11.Неизбиране на правилния размер:

летни обувки
12 грешки, които допускаме при избора на летни обувки снимка: pinterest

Въпреки че този съвет звучи като здрав разум, хиляди хора забравят да търсят правилния размер, когато купуват обувките си. Изборът на малки обувки ще бъде неудобен и дори може да причини рани и леки наранявания, често срещана грешка при закупуването на нашите обувки.

От друга страна, закупуването на обувки с голям размер няма да ни позволи да се чувстваме комфортно, притеснявайки се при ходене. В този случай препоръчваме да изберете подходящ размер, с който можем да извършваме всякакъв вид дейност без проблем.

Когато купувате вашите обувки, трябва да удостоверите, че моделът е подходящ за вашия стил и се адаптира към вашето модно усещане. Трябва обаче да докажете, че е удобно и приятно да го носите при различни дейности, особено ако става дума за летни обувки.

12.Не избирате висококачествени обувки:

летни обувки
12 грешки, които допускаме при избора на летни обувки снимка: pinterest

Една от често срещаните грешки при закупуване на обувки е да не избирате качествени модели. Повечето дистрибутори се опитват да спестят производствените разходи и избират нискокачествени материали.

В този случай ви предлагаме да проверите използваните материали, да изберете веган обувки, да проучите марката, която искате да изберете, и да изберете най-добрия модел.

В момента има голямо търсене на летни обувки.. Най-доброто, което можете да направите, е да проучите и изберете обувките с най-добра стойност за парите.

Един от най-често срещаните проблеми с лошите летни обувки е плантарният фасциит, който започва като остра болка в петата. Това се случва поради редовното носене на крехки обувки, които не омекотяват добре краката. Ако не се вземат грижи, това може допълнително да причини възпаление. Друг често срещан проблем с краката е Ахил тендинит, който може да разтегне вашето ахилесово сухожилие и може да бъде доста болезнен. Следователно, за да избегнете болката, причинена от неудобни и неподходящи обувки, трябва да изберете чифт, който осигурява правилна опора на свода.

Трябва да сте сигурни, че краката ви остават сухи, защото влагата насърчава развитието на бактерии. Няколко заболявания могат да се развият, ако краката ви са влажни или влажни за продължителен период от време. Затова изберете летни обувки, които са дишащи и удобни.

летни обувки
12 грешки, които допускаме при избора на летни обувки снимка: pinterest

През лятото при всяко движение се потим повече поради високата температура и влажност. В такъв случай има вероятност кракът да се подхлъзне и да причини нараняване на този, който го носи. Освен това, тези, които ходят много по твърди повърхности, са по-склонни да изпитат болка в петата и предната част на стъпалото, както и повече мазоли и мазоли. Носете обувки, които насърчават идеалните движения, за да намалите напрежението, което стоенето върху твърди повърхности налага на краката ви. За да избегнете нараняване на краката си и за предотвратяване или лечение на много често срещани проблеми с краката, важно е да носите обувки, които пасват правилно и осигуряват опора за краката ви.

летни обувки
12 грешки, които допускаме при избора на летни обувки снимка: pinterest

Също така е важно да изберете обувки, които ще сведат до минимум риска от падане и подхлъзване.Един добър чифт обувки винаги ще бъде от полза за краката ви, тъй като е вероятно да ви предпази от летните горещини, влажност и повишаване на температурите. За да се спасите от непоносимите болки в краката това лято е необходимо да изберете правилния чифт обувки.

Трябва внимателно да изберете чифт, който е изработен от ортопедични професионалисти и инженери, които са оптимизирали обувките според лятната употреба и който има правилното разпределение на теглото за правилния баланс. Освен това то трябва да е дишащо, удобно и издръжливо, за да получите максимална мобилност и стабилност това лято. Защото е важно да се чувствате добре в кожата си.

Tagged , , ,
на горе